avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate CostinIancu

Activitate CostinIancu

Răspuns la discuția Vanzare apartament mostenit

Multumesc mult pt raspuns!
Din pacate, fratele meu are experienta cu astfel de procese si cu siguranta ca il va taragana si pe acesta. Intentia lui este sa ia jumatate din apartament, nu are niciun interes sa se multumeasca doar cu un sfert acum.
Am mai avut un teren din partea tatalui pe care eu si mama i l-am cedat ( s-a facut act de vanzare-cumparare insa pe o suma fictiva, nu ne-a dat niciodata banii din contract ) si atunci a zis, doar verbal, ca nu are pretentii la apartament. Intre timp s-a razgandit.
Nu a investit deloc bani in acest apartament iar de mama nu are grija deloc. E plecat din tara si a revenit acum pt o perioada, dupa 5 ani, si sta pe capul mamei in acel apartament.

in urma decesului tatalui meu, mama detine jumatate din apartament iar cealalta jumatate este detinuta de mine si fratele meu. Se poate vinde apartamentul fara acordul fratelui? Eu sunt singurul care are grija de mama si mi-ar
Răspuns la discuția Act de donatie?
Buna ziua,

Succesiunea dupa tatal meu a fost deja realizata.
Intrebare: se poate realiza cu mama un contract cu renta viagera pt partea ei din apartament?

Multumesc pt raspuns,
Discuție Act de donatie?
Buna seara,

Am urmatoarea situatie: tatal meu a murit acum multi ani si detinea, impreuna cu mama, un apartament. Eu mai am un frate.
Intrebarea mea este: care este actul legal si neatacabil de catre fratele meu, prin care mama mea imi poate lasa doar mie, partea ei din apartament?

Multumesc anticipat pt raspunsuri,
@When - multumesc mult pt raspuns!
Aveti idee daca e o ordonanta trebuie urmata de un proces?
Da, cu siguranta ca ii voi da banii deoarece am deja planuri cu copilul sa mergem intr-o tabara, tocmai de aici si insistenta ei sa nu mi-o dea pt ca stie ca-s deja facute rezervarile.
Probabil ca la judecata se va ajunge, ca tot asta m-a indemnat si ea sa fac, ferm convinsa ca, daca discutam acum de 400 lei, probabil nu voi avea bani de avocat.
Fetita are 8 ani si ar vrea sa locuiasca impreuna cu mine. Mama ei s-a recasatorit si mai are un copil de aprox 2 ani, iar fetita mare e destul de neglijata si cam des palmuita.
Va multumesc mult pt mesaje!
Am inteles acum care este cadrul legal pt pensia alimentara, numai ca s-a complicat situatia.
In acest moment sunt amenintat ca daca nu vede banii in cont, nu mai imi da copilul. Citez:
"O vei vedea in data X, dupa ce vad banii in cont!"


In aceasta situatie ce imi recomandati sa fac, dpdv legal?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Multumesc pt raspuns!
Da, refuzul din aceasta cauza este: pe perioada vacantei de 1 luna, cand este copilul la mine, eu ii asigur toate cele necesare traiului, inclusiv alte distractii (care necesita si acelea bani). Ori, dupa cum specificam: din salariul meu de 1.500 lei, sa mai dau mamei 400 lei, sa mai intretin si copilul 1 luna, inclusiv si pe mine (mancare, intretinere, etc)...chiar nu ma descurc.
Deci mama nu poate depune plangere penala pt neplata pensiei alimentare, nu?
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie: acum opt ani, in urma unei relatii de concubinaj (nu am fost casatoriti) am devenit parinte. Dar la scurt timp dupa nasterea copilului (~ un an), ne-am despartit.
De atunci, eu platind lunar o suma de bani convenita de comun acord (neavand o hotarare judecatoreasca sau un document oficial in acest sens, dar noi incercand sa avem ca si reper cadrul legal in ceea ce priveste cresterea copilului - program de vizita, contributie lunara a parintelui la care nu sta copilul, etc).
De anul trecut insa, am refuzat sa-i platesc mamei banii pe luna din vacanta de vara cand copilul sta la mine, practic, urmarind binele copilului, nu pe ce al mamei (adica din salariul meu de 1500 lei platesc mamei 400 lei contributia lunara pentru copil, urmand ca eu sa cheltui alti bani pentru ingrijirea efectiva, a aceluiasi copil, in luna respectiva, din restul de 1100 lei). Este in regula sa platesc de doua ori?
Care pot fi consecintele legale in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat!


Consuela Scarlat a scris:

Daca firma este dizolvata, urmeaza a se face lichidarea si radierea societatii, astfel incat oricum nu veti mai avea calitatea de asociat


Multumesc pt raspuns!
Lichidarea si radierea se fac din oficiu?
Stiu ca de dizolvare s-a ocupat un avocat si am crezut ca, pana in acest moment ( pt ca asta s-a intamplat in urma cu multi ani) societatea este si radiata.