avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament mostenit

in urma decesului tatalui meu, mama detine jumatate din apartament iar cealalta jumatate este detinuta de mine si fratele meu. Se poate vinde apartamentul fara acordul fratelui? Eu sunt singurul care are grija de mama si mi-ar
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
CostinIancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:03, 30 Ianuarie 2023
Nu, nu puteti vinde tot apartamentul, puteti vinde doar ce aveti.
Adresați-vă instantei cu cerere de iesire din indiviziune. Prun partaj, ori vindeti toti, ori va da fratele sulta daca vrea el casa sau invers.
Daca mama nu mai are discernamant, aveti o problema.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

Multumesc mult pt raspuns!
Din pacate, fratele meu are experienta cu astfel de procese si cu siguranta ca il va taragana si pe acesta. Intentia lui este sa ia jumatate din apartament, nu are niciun interes sa se multumeasca doar cu un sfert acum.
Am mai avut un teren din partea tatalui pe care eu si mama i l-am cedat ( s-a facut act de vanzare-cumparare insa pe o suma fictiva, nu ne-a dat niciodata banii din contract ) si atunci a zis, doar verbal, ca nu are pretentii la apartament. Intre timp s-a razgandit.
Nu a investit deloc bani in acest apartament iar de mama nu are grija deloc. E plecat din tara si a revenit acum pt o perioada, dupa 5 ani, si sta pe capul mamei in acel apartament.

Nu se poate instraina bunul imobil fara acordul tuturor coproprietarilor
Fie amaibil sau prin instanta faceti partaj,iesire din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)