avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot sa ies dintr-o firma in care sunt asociat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot sa ies dintr-o firma in care sunt asociat?

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o recomandare: cum pot sa nu mai figurez intr-o firma, care este dizolvata si in care am ramas asociat si 5%?
Care este procedura pe care trebuie sa o urmez pt a nu mai aparea asociat in firma respectiva?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 18:19, 19 Iulie 2018
Daca firma este dizolvata, urmeaza a se face lichidarea si radierea societatii, astfel incat oricum nu veti mai avea calitatea de asociat


Consuela Scarlat a scris:

Daca firma este dizolvata, urmeaza a se face lichidarea si radierea societatii, astfel incat oricum nu veti mai avea calitatea de asociat


Multumesc pt raspuns!
Lichidarea si radierea se fac din oficiu?
Stiu ca de dizolvare s-a ocupat un avocat si am crezut ca, pana in acest moment ( pt ca asta s-a intamplat in urma cu multi ani) societatea este si radiata.
Puteti verifica starea societatii la registrul comertului.

Daca este radiata inseamna ca societatea nu mai exista si dumneavoastra nu mai aveti calitatea de asociat.

Daca este in lichidare verificati daca a fost numit un lichidator si daca da, luati legatura cu acesta.

Daca este dizolvata puteti depune la registrul comertului o cerere de numire lichidator. Pentru aceasta, va recomand sa discutati inainte cu un practician in insolventa care sa se ocupe de procedura, in caz contrar este posibil ca registrul comertului sa numeasca in mod aleator o persoana care sa nu se ocupe in mod corespunzator.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Probleme srl cipu_mdl cipu_mdl Buna ziua, Am fost asociat intr-o firma de tip SRL. Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen. ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)