avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate daniyyel

Activitate daniyyel

Bună ziua,

Am contactat o companie care se ocupa cu dezmembrarea autovehiculelor. Au venit cu platforma la mine, au ridicat mașina și au spus că îmi aduc toate actele necesare pentru a radia mașina în aceeași zi. Nu s-a întâmplat asta. Abia după 2 saptămâni reușesc să îmi spună că actele sunt gata și să mă duc să le ridic. Mi-au spus unde să ajung și m-au trimis într-o benzinărie să le ridic de la o vânzătoare de acolo. M-am dus să le iau și surpriză: am ridicat un contract de vânzare-cumpărare semnat în numele meu, datat în urmă cu vreo 2 săptămâni și vândut unei persoane din Hunedoara. Între timp, mi-a venit amendă acasă pentru lipsă rovinietă.

Acum am mers la fiscal încercând să o scot și altă surpriză, nu pot pentru că acel CV nu are data din ziua în care cer scoaterea de la fiscal.

Mi-au spus să refac CV, dar nu mai am cum să dau de proprietar.

Ce pot face în acest caz?
Mulțumesc de răspuns! Totuși:

1. Handicapul meu împreună cu legea care reglementează drepturile mele ca persoană cu handicap, îmi dă DREPTUL la călătoria gratuită în mijloacele de transport în comun.

2. Statul deja a plătit acele călătorii pentru mine din momentul ce figurez ca persoană cu handicap grav în baza lor de date.

3. Legitimația este doar o DOVADĂ că eu am acest DREPT de a călători gratuit în mijloacele de transport în comun.

4. Am legitimație - dar atunci am uitat'o acasă pentru că am plecat foarte grăbit ( se mai întâmplă) - ca să nu mai spun că am întâlnit controlori care m-au întrebat: "ce e asta?", când le'am arătat legitimația!

5. Fotocopia certificatului pe care s-a întâmplat să o am în telefon ar fi trebuit să fie oarecum de ajuns pentru ca inculții de controlori să vadă că eu într'adevăr beneficiez de acest drept.

6. Problema mea majoră este legată de faptul că mi s'a spus în public că AM FALSIFICAT acel certificat și că nu arăt niciun handicap, am fost numit hoț și mincinos.

P.S: pensionarii arată cuponul de pensie la control!
Ieri am primit prin poștă amenda! Pentru că eram împreună cu însoțitorul meu atunci când am luat amenda, evident că a primit și acesta amendă! Așadar trebuiesc făcute contestații la ambele procese verbale ? Se vor judeca separat ?
Bună ziua,

Tocmai ce am fost amendat de către 3 controlori pentru că am furat RATB-ul, asta deși le'am arătat o fotocopie (poză cu telefonul) al certificatului de încadrare în grad de handicap! Am plecat în grabă de acasă și am uitat să iau și copia fizică a certificatului.

Am fost reținut în autobuz până când le'am dat în mână permisul de conducere, apoi m'au coborât și au chemat Poliția Locală pentru identificare - mi'au reținut permisul până la sosirea Poliției Locale și m'au identificat. Mi s'au adresat injurii cum că: dacă sunt persoană cu handicap ce caut pe stradă, de ce merg la muncă că nu am drept la muncă și de ce am permis de conducere. Handicapul meu fiind din cauza unei boli cronice și nicidecum al vreunui defect auditiv, locomotor, vizual sau mental. Mi s'a scris PV, și deși am spus că vreau să semnez PV ca să îl am să pot contesta amenda, mi'au scris la mențiuni că refuz să semnez, au băgat PV în buzunar și au plecat! Poliția Locală a fost mână în mână cu ei pentru că și ei au spus că eu le'am zis controlorilor că nu vreau să semnez PV.

În afară de contestația PV la judecătorie, ce alte demersuri mai pot face împotriva acestor "specimene" căci oameni nu îi pot numi. M'au încolțit 3 inși masivi, în cazul în care eu am 1,7m și 50kg.
Bună ziua!

Am și eu nevoie de o nelămurire! Zilele trecute am achiziționat un produs de pe un site de profil din Germania cu o valoare de 363.09 Euro (inclusiv transport). Am folosit ca metodă de plată PayPal. Am plătit suma respectivă și apoi am urmărit tranzacția prin home bank. Cât timp plata a fost în așteptare, suma dată spre debitare a fost aceeași cu suma plătită în PayPal adică 363.09 EUR (logic până acum). A doua zi tranzacția a fost finalizată și SURPRIZĂ .... mi-a fost debitată o sumă mai mare cu 23 Euro decât cea trimisă spre plată, respectiv 386.34 EUR.

Am fost la bancă, iar cei de la bancă mi-au făcut legătura prin telefon cu un alt consultant din centrală. Mi s-a spus foarte lejer că vânzătorul a trimis spre decontare suma 386.34 EUR iar banca a dat liber tranzacției.

Acum întrebarea mea este următoarea: cu acordul cui... banca respectivă a aprobat o tranzacție mai mare decât cea trimisă de mine spre terți (PayPal) ?? Dacă vânzătorul trimitea spre decontare suma de 4,000 EUR ce se întâmpla ?? În România este legal așa ceva ?

Ce trebuie să fac eu acum ? Să mă iau la ceartă cu vânzătorul, să anunț ANPC în legătură cu practicile băncii ?

Mulțumesc!