avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Debitare cont bancar fără consimțământul ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Debitare cont bancar fără consimțământul titularului

Bună ziua!

Am și eu nevoie de o nelămurire! Zilele trecute am achiziționat un produs de pe un site de profil din Germania cu o valoare de 363.09 Euro (inclusiv transport). Am folosit ca metodă de plată PayPal. Am plătit suma respectivă și apoi am urmărit tranzacția prin home bank. Cât timp plata a fost în așteptare, suma dată spre debitare a fost aceeași cu suma plătită în PayPal adică 363.09 EUR (logic până acum). A doua zi tranzacția a fost finalizată și SURPRIZĂ .... mi-a fost debitată o sumă mai mare cu 23 Euro decât cea trimisă spre plată, respectiv 386.34 EUR.

Am fost la bancă, iar cei de la bancă mi-au făcut legătura prin telefon cu un alt consultant din centrală. Mi s-a spus foarte lejer că vânzătorul a trimis spre decontare suma 386.34 EUR iar banca a dat liber tranzacției.

Acum întrebarea mea este următoarea: cu acordul cui... banca respectivă a aprobat o tranzacție mai mare decât cea trimisă de mine spre terți (PayPal) ?? Dacă vânzătorul trimitea spre decontare suma de 4,000 EUR ce se întâmpla ?? În România este legal așa ceva ?

Ce trebuie să fac eu acum ? Să mă iau la ceartă cu vânzătorul, să anunț ANPC în legătură cu practicile băncii ?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:02, 15 Iulie 2016
sesizare pe adresa: [ link extern ] /
așteptați răspunsul în maximum 45 de zile, conform ORDONANŢEI nr.27 din 30 ianuarie 2002
privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-bank transfer Srb Srb Buna ziua, Am efectuat un transfer e-bank, cu plata pentru niste produse din italia Am facut acest trasnfer din cauza ca prin site\'ul lor oficial nu se ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat marfă din china dar coletul a avut adresa de livrare incorectă și a fost returnat. ce post să fac, pentru că nu vor să-mi restituie banii? maria mina maria mina Buna seara, am trimis pe data de 23.10.2017 suma de 1815$ spre o firma din china ( cu care am mai colaborat) iar coletul care a ajuns avea detalii incorecte ... (vezi toată discuția)
Diferenta de curs valutar la chargeback casual casual Buna ziua, am avut o problema cu o tranzactie in EUR si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva. In urma cu o saptamana am facut o plata in euro la un ... (vezi toată discuția)