avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca_vlasin

Activitate Bianca_vlasin

Răspuns la discuția Schimbare permis auto
Va multumesc pt raspuns!
Buna ziua,

Am mai scris pe acest forum in legatura cu o anumita problema, insa acum revin cu una de alta natura. Eu mi-am luat permisul auto in urma cu 8 ani (la 18 ani) si are valabilitate 10 ani (2008-2018). Acum 2 ani m-am casatorit, mi-am schimbat numele si adresa in buletin, insa permisul auto nu l-am schimbat. Am mai circulat cu masina ocazional, insa nu depind de ea. Nu am gasit pe internet un temei legal care sa specifice in cat timp trebuie schimbat permisul auto dupa schimbarea numelui sau adresei. Teoretic mai sunt 2 ani pana cand acesta expira.
Va rog sa imi spuneti care este termenul in care poate fi schimbat, daca se aplica penalitati si ce se intampla daca sunt oprita in trafic in situatia actuala.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Am inteles, sper sa pot rezolva din timp data viitoare.

Multumesc pt raspuns
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Cunosc procedura de acordare a concediului de risc maternal, insa pt ca dl director si medicul de medicina muncii sa imi elibereze acel raport cu privire la riscurile de la locul de munca este nevoie de de o scrisoare medicala de la medicul ginecolog care sa ateste starea mea fiziologica (de graviditate). Acea scrisoare nu am putut sa o obtin de la medic, care a considerat ca inca nu era nevoie de asa ceva. Nu puteam sa primesc acel raport de evaluare a riscurilor fara acea scrisoare medicala, era nevoie de o baza...aici a fost in principiu piedica...
Oricum, va multumesc pt raspuns si urari. Sper sa fie bine data viitoare.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Dle/dna dboariu,

Sarcina mea nu a fost una cu probleme (cel putin nu de la inceput), insa naveta zilnica pe un drum de sat este impracticabila pt o femeie insarcinata. Din acest motiv am avut sangerari si desprindere de placenta. Dupa analize mai amanuntite (pe care le-am facut acum recent) mi s-a spus ca de acolo a pornit problema si am pierdut ulterior sarcina. Atat dl director de la scoala la care lucrez, cat si medicul de familie mi-au recomandat concediu de risc maternal, insa medicul obstretician mi-a spus (in saptamana 16 de sarcina, cand i-am vorbit despre acest aspect) ca: <<inca nu se poate vorbi despre asa ceva>>. Nu am inteles deloc de ce anume nu se poate vorbi despre asa ceva inca... Totusi, citind pe unele forumuri, am inteles ca in cazul in care un medic acorda <<prea multe>> astfel de concedii este verificat de catre superiorii sai si, bineinteles, nimeni nu vrea sa riste... Intr-adevar, au fost probabil multe cazuri in care s-a acordat concediu de risc maternal fara a fi nevoie, insa cred ca in cazul meu chiar este nevoie de asa ceva. Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu...sa nasti un copil mort cu 2 luni inainte de termen, cand incepusesi deja sa iti faci planuri si altele......................................este o durere de nedescris...........si am doar 26 ani.....pe parcursul sarcinii am avut grija de mine intr-un mod exemplar.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Desigur, ma voi interesa din timp in legatura cu toate aspectele ca sa procedez in consecinta. Cam la fel imi calculasem si eu, insa aveam nevoie de o confirmare mai formala in legatura cu aceste concedii.
Va multumesc frumos pt urarile de bine si raspunsurile date. Sper ca in curand va rasari soarele si la noi :)
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Daca e posibil o astfel de organizare, ar fi ok pt mine. La scoala unde predau nu ar fi probleme, lucrez acolo de cativa ani, sunt titulara si dl director cunoaste bine situatia mea (nu suntem multe cadre didactice in scoala - 17- si ne cunoastem bine). Suplinitor se gaseste. Si anul acesta s-a gasit suplinitor dupa o zi de cand am intrat in concediu medical. O sa vorbesc si cu dl director si cu medicul sa vad cum e mai bine sa procedez.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Sper sa fie bine.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Bianca_vlasin a scris:

(din aprilie 2015 pana in aprilie 2016 sunt mai putin de 90 zile de concediu medical).


Scuze, vroiam sa spun aprilie 2016 - aprilie 2017.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Am inteles, multumesc pt raspuns. Din cele 76 zile descoperite am 35 zile concediu de odihna (5 saptamani de vacanta in timpul anului scolar), deci mai raman 41 zile. In plus o sarcina se descopera de regula aproximativ la 5 saptamani, concluzie - mai ramane cam o saptamana descoperita. Eu ma gandeam sa iau mai intai concediul de risc maternal, fractionat (exceptand vacantele) si abia apoi sa iau concediu medical pana la prenatal. Sa zicem ca se termina concediul de risc undeva prin aprilie 2016, perioada in care pot deja sa iau concediu medical fara a mai fi nevoie sa intru la comisie (din aprilie 2015 pana in aprilie 2016 sunt mai putin de 90 zile de concediu medical). Nu stiu sigur daca se poate face asa, insa mi se pare mai avantajos in acest fel. Oricum trebuie sa vorbesc si cu medicul despre aceste aspecte, sa vad ce zice si el.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal
Incepand cu data de 4 decembrie 2015 si pana in prezent am 152 zile de concediu medical (asa a calculat secretara, insa eu am calculat ca ar fi mai putine deoarece am avut si concediu de odihna - lucrez in invatamant si in perioada vacantelor scolare avem concediu de odihna, cam 5 saptamani), asta fara concediul de lehuzie (42 zile). In noiembrie 2016 se fac 6 luni de cand am pierdut sarcina si daca raman atunci insarcinata si am nevoie de concediu e destul de greu...
In legatura cu concediul pt sarcina si lehuzie, stiu ca cele 126 zile se pot lua cumulat, adica 84 zile prenatal si 42 zile lehuzie. Sper ca nu gresesc cand afirm asta.
Medicul de familie si dl director mi-au zis ca indeplinesc conditiile pt acordarea concediului de risc maternal deoarece fac naveta spre serviciu si drumul (de sat) este foarte rau, ma scutura , iar data trecuta aceasta a fost cauza pt care am luat concediu medical (desprindere de placenta cu sangerare si iminenta de avort).
E o situatie mai dificila...daca primeam atunci concediu de risc maternal probabil nu ma confruntam acum cu aceste dileme si imi ramaneau zilele de concediu medical...