avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletaghinea

Activitate nicoletaghinea

Răspuns la discuția Cheltuieli de judecată
1400 lei

Sobolan de tomberoane a scris:

Ce suma trebuia sa plateasca conform sentintei jud definitive?

In cursul anului trecut am avut un proces cu fostul soț, motivul fiind poprirea pe salariu pusă pentru pensie alimentară. Am câștigat procesul cu cheltuieli de judecată, am avut câștig de cauză și la apel, tot cu cheltuieli. Nu mi-a dat până în prezent nici un ban din cheltuieli. Ce trebuie făcut? De asemenea, a fost dat afară de la serviciu la sfârșitul anului, iar pensia o trimite prin poștă, echivalent salariu minim. Ce trebuie făcut legal pentru a plati cat se cuvine , el având alt loc de muncă, insa nu vrea să îl comunice.
Răspuns la discuția dosar pensie handicap
Am mers, ne-au adus la cunostinta suma pe care ar trebui sa o restituim . Va trebui sa mergem la 2 medici specialisti oftalmologi diferiti sa cerem referat pentru comisia de evaluare. Acum nu stim ce diagnostice vor pune acei medici. In cazul in care nu ae incadreaza pentru primirea in continuare a pensiei, trebuie sa platim noi pentru acea eroare medicala in care s-a pus diagnostic gresit?
Răspuns la discuția dosar pensie handicap
Au citat-o pe mama mea in calitate de martor, dar acum are calitatea de suspect deoarece zic ei ca nu corespund diagnosticul de la pensionare cu cel de acum. Ce putem face in acest caz?
Buna ziua
As vrea sa aflu si eu daca se poate incadra cineva in grad handicap cu afectiunile oftalmologice hipermetropie medie, presbiopie si cataracta infantila. Va multumesc!
Buna seara. Ma numesc Nicoleta Ghinea si am si eu o intrebare. In urma cu 8 ani, mama mea in varsta atunci de 66 ani, a beneficiat de o pensie de handicap de la oftalmologie, cu valabilitate permanenta. In urma cu 2 ani a fost citata pt declaratii, apoi a fost chemata in toamna anului trecut la un consult oftalmologic intr-un anume spital, iar acum este iar chemata sa dea declaratii ca suspect in dosar, spunand procurorii ca din ultimul consult nu reiese diagnosticul pus la pensionare. Noi nu stim ce anume trebuie sa reiasa, insa nu vad ce vina avem, pensia fiind data atunci corect, asa s-a stabilit de o comisie de medici. Cum sa procedam in acest caz?
Bună ziua! Am si eu o intrebare cu privire la faptul ca fostul sot plăteste pensie pentru copil cat vrea el, nu cât s-a stabilit legal. As vrea sa stiu daca merg la locul său de munca, cei de la financiar imi vor oferi date cu privire la salariul actual sau trebuie sa merg la tribunal sa fac aceste demersuri?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara minor
multumesc mult! Cred ca la instanta trebuie sa apelez. Nu cred ca le convine celor de la firma sa miste vreun deget daca nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens
Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea direct din salariu? Daca da, cum sa procedez?