avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate anok_csabi

Activitate anok_csabi

Buna seara,

in urma cu doua ore niste prieteni din Brasov au primit o nota de constatare pentru ca nu au platit pentru parcare in Cluj. Mai precis, eu cand am aflat ca nu au platit am trimis mesaj pentru plata, insa era deja prea tarziu, nota de constatare a fost intocmita cu vreo 20 de minute inainte, cand s-au intors la masina au gasit-o sub stergator.

Prietenii mei nu se pot prezenta pentru intocmirea procesului verbal la locul si ora la care li se cere prin nota de constatare, deoarece nu vor mai fi in Cluj.

Doresc sa va intreb ce se intampla in acest caz?
Eventual ce solutie ar fi?
Desigur, daca s-ar putea, cel mai bine ar fi sa scape de amenda, deoarece amenzile au crescut pentru parcarea neregulamentara in Cluj.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Refuz semnare act aditional
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Refuz semnare act aditional
Si daca actul aditional se refera la un spor de fidelitate lunar ce l-am primit deja timp de 6 luni, ma poate obliga firma sa restitui acei bani, daca nu semnez actul aditional?
Buna ziua, va relatez pe scurt situatia in care ma aflu.
Din 01.11.2015 m-am angajat la o firma si in contract imi apare un spor de fidelitate ce in cazul in care imi dau demisia trebuie platit inapoi. Mai exact scrie astfel: " Acordarea unui spor de fidelitate in suma fixa de 220 lei pentru mentinerea raporturilor de munca pentru perioada 01/11/2015-31/12/2015. In cazul in care contractul de munca inceteaza prin demisia angajatului, acesta se obliga sa restituie angajatorului contravaloarea acestui spor precum si cheltuielile aferente acordarii acesteia pe o perioada de 0.5 luni reprezentand o suma totala de 140 lei."
In 24.06.2016 primesc spre semnare un alt act aditional datat in 25.01.2016, in care scrie astfel: "Acordarea unui spor de fidelitate lunar in suma fixa de 220 lei pentru mentinerea raporturilor de munca pentru perioada 01/01/2016-31/12/2016. In cazul in care contractul de munca inceteaza prin demisia angajatului, acesta se obliga sa restituie angajatorului contravaloarea acestui spor precum si cheltuielile aferente acordarii acesteia pe o perioada de 4 luni reprezentand o suma totala de 1120 lei."

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce se intampla daca nu semnez actul aditional?
Ma poate obliga firma sa restitui sporul de fidelitate pe aceste 6 luni?
Pot cere sa-mi trimita un act aditional datat mai recent? - din cate stiu modificarile prin act aditional trebuie prezentate in cel mult 20 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a acestora...

Trebuie sa mai spun ca mi-am dat demisia, contractul meu de munca inceteaza in data de 11.07.2016.

Va multumesc!