avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate cromartie

Activitate cromartie

Multumesc, daca dati aceleasi sfaturi la toate intrebarile de pe forum, care mai este scopul acestei platforme? Zi buna!
8.000 mp. Am angajat acum 2 ani cand a inceput procesul, dar nu prea ma ajuta cu cine stie ce detalii cand intreb aceste lucruri.
Buna ziua,

In urma cu 2 ani primaria a acordat in urma succesiunii un teren de 8k mp. Dupa ce am primit titlul de proprietate pe acel teren, ne-am trezit si cu un proces al unei persoane care folosea acel teren de foarte multi ani spunand ca este terenul sau de fapt, dar neavand nimic la mana care sa justifice acest lucru. Acesta m-a dat in judecata si pe primarie implicit si de 2 ani tot stam in procese care se amana din cauza ca paratul solicita tot felul de expertize. Recent am aflat ca de fapt el stie ca nu are terenul de drept pe locul unde acum am eu titlul de proprietate, ci doar vrea ca primaria sa ii dea acel teren la schimb cu un alt teren pe care il primise in urma unei succesiuni.

Cum ar trebui sa procedez dat fiind faptul ca pe mine m-a prins la mijloc intr-un proces in care practic nu am nicio vina, ci doar paratul incearca sa obtina terenul pe care il stapanea ilegal timp de mai multi ani?

La finalul procesului pot cere despagubiri pentru perioada aceasta de 2 ani in care nu am putut folosi terenul respectiv, desi in acte il detin eu? Am vorbit si la politie sa vina sa constate ce lucruri are persoana respectiva pe teren si sa ii dea o perioada in care are voie sa ridice lucrurile, insa politia a zis ca nu poate face acest lucru pana cand nu incheiat procesul. Deci eu nu ma pot folosi de bunul meu. Ce imi recomandati sa fac? Multumesc anticipat!
Buna seara,

Am o mare problema cu mai multe terenuri de cand am inceput sa fac demersurile pentru mostenire. In primul rand am aflat ca am un teren de aprox. 1600mp construibil pe care intre timp s-a construit o casa, cel de acolo avand act de vanzare cumparare de la un individ care a cumparat terenul de la o ruda de-a mea (partea sa si partea mamei mele). Practic din anul 2005 primaria incaseaza impozit pe acel teren si pe altul si de la mine si de actualii proprietari.

As dori sa ma ajutati cu un sfat legat de ce ar trebui sa fac referitor la acest teren fiindca este destul de valoros (iesire la asfalt, toate utilitarile chiar la sosea). In mod normal am inteles ca primaria ar trebui sa imi dea in alta parte teren dar se pare ca primaria nu prea are terenuri. Am adus expert care a facut masuratori si am inteles ca acum procesul ar fi pe rol la tribunal sau ceva de genul dar eu nu am acces la informatii cu privire la desfasurarea acestuia.

Ma intereseaza sa stiu daca pot recupera daune pentru perioada in care nu am putut folosi acel teren din 2005 pana in prezent desi s-a achitat impozit anual pentru el. Si daca da, cum ar trebui sa procedez si cu cine sa discut mai pe larg.

Daca e cineva aici in masura sa ma ajute as dori sa colaboram sa rezolvam aceste probleme. Cam aceeasi problema este cu inca 2 terenuri dar acesta este cel mai valoros fiind si la sosea unde are acces la apa, si alte utilitati. Multumesc!
Răspuns la discuția Contracte in SUA
Multumesc.

Ideea este ca eu am un SRL-D dar nu sunt platitor de TVA. Si practic am nevoie ca sa fac un serviciu online nu e vorba de materiale fizice. Nu am gasit nicaieri o lege clara care sa imi specifice ce trebuie sa fac pentru a incheia un contract. Sigur trebuie sa fie ceva,
Răspuns la discuția Contracte in SUA
Am inteles, dar pentru a face contract am nevoie de un anumit cod de tva asa cum am inteles ca se face pentru contractele din Europa?
Am o mica nelamurire. Pot face contracte cu firme din SUA sau am nevoie de un anumit cod pentru tva?
Trebuie sa schimb codul caen principal al firmei Am un srl-d. Trebuie sa achit vreo taxa in plus, sau aceasta schimbare se face gratuit?
Dupa ce a murit bunica, tata a mers sa faca actele pentru mostenire, insa a descoperit ca inca nu a primit tot terenul nici pana in prezent, dar se plateste impozit pentru acesta de zeci de ani.
Si mai grav este faptul ca pe 2 terenuri sunt acum alti proprietari care la randul lor platesc impozit pe acele terenuri. Cum trebuie sa procedam in acest caz, mai ales ca si primaria ne tot amana? Trebuie sa dam primaria in judecata sau cum ar fi mai bine sa facem?
Buna ziua,

Acum ceva vreme bunica mea a murit si tata a incercat sa faca actele pentru mostenire. A descoperit faptul ca avem mai mult pamant decat cel pe care il detinem in prezent, iar in plus,se pare ca pe un teren au fost facute niste interventii pentru a fi vandut fara acordul nostru. Practic bunica mea mostenea o jumatate din acel teren, insa acum ceva vreme a fost vandut tot terenul catre o persoana fizica de alta persoana care l-a cumparat de la cel care detinea cealalta jumatate de teren. Este destul de incurcata situatia si de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra ca sa stiu unde trebuie sa ma adresez mai departe. Faza este ca zilele astea tata a fost la primarie sa vada care este problema cu acel teren si se pare ca acum la cadastrul primariei nici nu mai exista terenul impartit in 2, ci doar un teren intreg. Nu intelegem cum este posibil asa ceva cand noi avem hartiile care arata clar ca detinem jumatate din acel teren, si mai presus de atat, in fiecare an se retine impozit pentru el. Deci in concluzie, noi platim impozit pentru terenul care a fost vandut si care nu mai apare la cadastru la primarie de cand a fost facuta aceasta manevra. Ce este de facut?
-Sa dau in judecata persoanele care au contribuit la acest fals in acte pentru a-mi lua dreptul de proprietar pe acel teren? Important este faptul ca inca platim impozit in fiecare an pentru terenul respectiv, deci nu este normal asa ceva.