avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un teren

Buna ziua,

Acum ceva vreme bunica mea a murit si tata a incercat sa faca actele pentru mostenire. A descoperit faptul ca avem mai mult pamant decat cel pe care il detinem in prezent, iar in plus,se pare ca pe un teren au fost facute niste interventii pentru a fi vandut fara acordul nostru. Practic bunica mea mostenea o jumatate din acel teren, insa acum ceva vreme a fost vandut tot terenul catre o persoana fizica de alta persoana care l-a cumparat de la cel care detinea cealalta jumatate de teren. Este destul de incurcata situatia si de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra ca sa stiu unde trebuie sa ma adresez mai departe. Faza este ca zilele astea tata a fost la primarie sa vada care este problema cu acel teren si se pare ca acum la cadastrul primariei nici nu mai exista terenul impartit in 2, ci doar un teren intreg. Nu intelegem cum este posibil asa ceva cand noi avem hartiile care arata clar ca detinem jumatate din acel teren, si mai presus de atat, in fiecare an se retine impozit pentru el. Deci in concluzie, noi platim impozit pentru terenul care a fost vandut si care nu mai apare la cadastru la primarie de cand a fost facuta aceasta manevra. Ce este de facut?
-Sa dau in judecata persoanele care au contribuit la acest fals in acte pentru a-mi lua dreptul de proprietar pe acel teren? Important este faptul ca inca platim impozit in fiecare an pentru terenul respectiv, deci nu este normal asa ceva.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:29, 30 Iunie 2016
Pentru a va sfătuiesc cineva în concret ar trebui analizate toate actele.

O judecata ar lamuri problema dar depinde care este întreaga situație juridica.
Este o materie în drept care generează efecte juridice în funcție de cazul concret și nu în mod generic.
La cadastru ce e notat?Obtineti copii ale cartii funciare de la OCPI si mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Harta cadastru milikutza milikutza Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum pot afla daca vecinul meu are facut cadastru la pamantul si casa pe care le detine de 3 ani. Doreste sa-si faca gard si ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastre eugen2011 eugen2011 Buna ziua , Am o problema pentru care cer sprijinul celor de specialitate sau celor care au trecut prin asa ceva.Acum patru ani ani am fost la notar pentru a ... (vezi toată discuția)