avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere cadastre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere cadastre

Buna ziua ,
Am o problema pentru care cer sprijinul celor de specialitate sau celor care au trecut prin asa ceva.Acum patru ani ani am fost la notar pentru a rezolva succesiunea dupa parinti si am dorit sa fac cadastru la terenul si casa care mi-au revenit.Am aflat ca certificatul de mostenitor nu tine loc de titlu de proprietate si la sugestia unui avocat am deschis un proces prin care sa se elibereze o sentinta civila care poate tine loc de titlu de proprietate.Tribunalul a hotarat ca doi experti sa efectueze unul masuratoarea terenului si altul expertiza casei. In final s-a emis sentinta civila pe baza careia am trecut la efecturea cadastrului ,intabularea si deschiderea rolului in Primarie. Am angajat o firma care a efectuat cadastrul dupa ce mi-a verificat toate actele si adeverintele obtinute de la Primarie, etc., dupa care a inscris cadastrul la Agentia judeteana de cadastru si publicitate imobiliara.Dupa acesta operatiune am deschis rolul in Primarie si nu s-a intamplt nimic pana anul acesta cand am fost sunat de cel care imi facuse cadastrul ca este chemat de mai multe ori la Agentia de cadastru si fortat sa declare ca a gresit cadastrul.Am trimis o doamna avocata impreuna cu cel de la cadastru la Agentia judeteana de cadastru si am aflat urmatoarele:
-Primaria orasului unde am terenul,a facut anul trecut un nou plan cadastral al orasului;
-un vecin care s-a hotarat sa-si vanda terenul a cerut unei firme de cadastru sa-i faca cadastru la terenul pe care dorea sa-l vanda, ._Aceasta firma constata ca noul cadastru se suprapune peste al meu pe o suprafata de 200 de metri patrati si imi cere sa-i cedez din suprafata mea cei 200 de mp.
Mentionez ca hotarele sunt nemodificate din 1946 cand bunicul nostru si-a impartit terenul prin testament copiilor iar vecinul nu este ruda cu noi.Hotarele cu vecinul care vrea sa vanda sunt foarte bine delimitate si la cadastru nu s-a intrat nici un cm pe proprietarea lui, suprafata mea de teren fiind verificata anterior de expertul desemnat de tribunal Cadastrul s-a efectuat dupa planul parcelar in vigoare acum patru ani.
Va intreb :
- e posibil daca Primaria isi schimba in fiecare an planul parcelar sa se schimbe hotarele proprietatilor astfel incat noile cadastre sa se suprapuna peste cele vechi?
- cum trebuie sa procedez pentru a ramana cu cadastrul asa cum a fost facut deoarece presupun ca orice modificare ar trebui sa fie insotita anterior de o noua sentinta civila care sa modifice hotarele si in final marimea suprafetei)
- are dreptul cel care mi-a facut cadastrul sa accepte ideea ca a gresit (desi la masuratoare am fost langa el si I-am indicat hotarele corecte) din cauza presiunilor ?
Ce sugestii imi dati si cui sa ma adresez?
Cu respect,
eugen 2011
Cel mai recent răspuns: eugen2011 , utilizator 22:06, 15 Februarie 2015
eugen2011 a scris:

Am aflat ca certificatul de mostenitor nu tine loc de titlu de proprietate si la sugestia unui avocat am deschis un proces prin care sa se elibereze o sentinta civila care poate tine loc de titlu de proprietate.



1. eugene, inteleg ca nu ati avut titlu

Mentionez ca hotarele sunt nemodificate din 1946 cand bunicul nostru si-a impartit terenul prin testament copiilor iar vecinul nu este ruda cu noi.Hotarele cu vecinul care vrea sa vanda sunt foarte bine delimitate si la cadastru nu s-a intrat nici un cm pe proprietarea lui, suprafata mea de teren fiind verificata anterior de expertul desemnat de tribunal Cadastrul s-a efectuat dupa planul parcelar in vigoare acum patru ani.


2. aveati obligatia dar mai ales interesul ca cu ocazia obtinerii titlului sa solicitati avizarea de catre OCPI a expertizei si gandesc ca nu ati facut asta

3.hotarele din '46! parcelele au si ele o 'dinamica'

4. o granituire ar fi solutia aici

5. din '46 si pana azi de cate ori ati refacut gardul si/sau cu cat v-ati extins proprietatea pana la facerea expertizei?

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
ContSters344024, utilizator
Raspuns
1 In testamentul aprobat de judecatoria de judet in 1946 si aplicat de un inspector financiar de la vremea aceea totul era in regula .Dupa ce s-a schimbat puterea o parte din teren a fost luat de CAP ( culmea este ca terenul respectiv luat de CAP ,este in prelungirea terenului actual al meu, ( adica din bucata de aprox 8800mp mi-a ramas 3500 mp teren care nu a fost luat de CAP) CAP nu a folosit niciodata terenul luat, era luat doar in acte si impozitul il platea tot tata Din aceasta cauza terenul luat de CAP desi conform testamentului ar trebui sa fie acum al meu este in litigiu cu niste veri care prin acte false vor sa ia o "halvita "din acest pamant pentru ca este la "sosea".La proces in motivarea sentintei o doamna judecatoare spune ca daca bunicul lasa prin testament Casa Poporului asta inseamna ca azi mosteneam Casa Poporului. In concluzie am inteles ca nici un testament chiar blindat de acte nu se mai ia in considerare si atunci am procedat cum am aratat mai sus.
2.Nu am stiut ca-mi trebuie avizare de la OCPI credeam ca cel de la tribunal si cel de la cadastru cunosc problema si apoi cei de la OCPI de ce au dat numar cadastral definitiv iar cei de la Primarie de ce au deschis rol,? Atunci nu se suprapunea cadastrul cu planul parcelar ? Daca se schimba numarul parcelei ex. din 14 in 13 se schimba si hotarele proprietatilor?
5.Gardurile s-au refacut periodic in buna intelegere cu vecinul despre care este vorba si este si un fel de "razor" natural care delimiteaza proprietatile., Vecinul a decedat iar urmasii sai au inceput sa vanda bucata cu bucata ( una din bucati a cumparat-o chiar primarul) Nu s-a intrat nici un cm pe proprietatea vecinului ,de aceea nu inteleg cum sta povestea cu suprapunerile cadastrelor ,OCPI "sustinand" ca de vina ar fi noul plan cadastral.
Multumesc pentru raspuns .Astept si alte pareri poate ma lamureste cineva ce trebuie facut in acest caz
.Cu respect,
eugen2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face puz oanapetrica oanapetrica Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)