Buna ziua!
In urma unei licitatii publice organizate de Primarie, am obtinut un loc de parcare care fusese detinut de o persoana cu handicap. M-am prezentat dupa doua saptamani la serviciul Parcari, asa cum mi s-a spus, am achitat contravaloarea concesionarii pentru anul in curs, mi s-a spus ca pot inscriptiona si folosi locul respectiv si sa ma intorc dupa acord peste doua luni. In ziua in care am parcat pe locul respectiv, am fost sunata de la Parcari si am fost anuntata ca nu pot folosi acel loc, intrucat domnul care-l detinuse anterior are prioritate. Am fost insistent sfatuita sa renunt la acord. Am refuzat si peste cateva zile am primit o instiintare oficiala din partea Primariei ca nu mi se va emite acordul, intrucat locul obtinut de mine prin licitatie publica fusese deja atribuit unei persoane cu handicap care are prioritate prin lege. Hotararea de Consiliu Local precizeaza clar procedura de atribuire a locurilor de parcare persoanelor cu handicap. Au gratuitate si prioritate, in limita locurilor disponibile. Acestea depun o cerere si copia certificatului de handicap si obtin o adeverinta ce are valabilitate egala cu valabilitatea certificatului. Daca obtin un alt certificat, se vor prezenta in termen de 6 luni cu noul certificat, pentru a prelungi adeverinta. Daca nu obtin un alt certificat, au posibilitatea ca in termen de 6 luni sa solicite atribuirea locului respectiv contra cost, cu prioritate. In cazuri contrare, locul va fi scos la licitatie. Probabil ca asta s-a intamplat, iar in momentul in care s-a trezit cu alta masina pe loc, si-a adus aminte ca trebuia sa se prezinte cu certificatul...
Ce sanse am sa-mi pot exercita dreptul castigat prin licitatie publica si ce pasi trebuie sa urmez? Mi se pare absurd sa i se atribuie locul dupa ce a fost luat de mine in licitatie. Are prioritate prin lege, dar inaintea licitatiei, nicidecum dupa. Cred ca e vorba de un abuz. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia de fata!
Imi pare rau ca s-a inteles gresit. Din constructie, ferestrele de pe casa scarii au fost cu sticla opaca, fara a se putea deschide. Ulterior, pe etajul meu a fost modificata fereastra, in sensul ca a fost inlocuita cu termopan care se deschide, ceea ce a generat problemele expuse anterior. Vara nu se poate sta cu fereastra inchisa, cu folie aplicata.
Scara blocului in care locuiesc este dotata cu geamuri care nu se deschid, din sticla groasa, opaca, intrucat aceste geamuri sunt situate catre ferestrele apartamentelor, blocul avand forma de U. In anii trecuti, la etajul 4, acolo unde este situat si apartamentul meu, un locatar a facut unele modificari, in sensul ca sticla pe care o avea blocul din constructie a fost inlocuita cu un geam termopan, care sta vesnic deschis. Acest geam a devenit deranjant prin faptul ca intimitatea mea este compromisa, fiind deschis chiar catre bucataria apartamentului meu, la o distanta foarte mica de aceasta, cu atat mai mult cu cat vecina respectiva sta mereu pe casa scarii pentru a asculta discutiile mele private si a privi in apartamentul meu de pe acest geam.
Avand in vedere ca fereastra respectiva a fost facuta doar din dorinta de a spiona vecinii si mai ales ca ea nu a fost prevazuta in proiectul blocului, va rog sa ma ajutati, spunandu-mi daca exista vreo lege care sa ma ajute si daca da, cui trebuie sa ma adresez.