avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atribuire loc parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atribuire loc parcare

Buna ziua!
In urma unei licitatii publice organizate de Primarie, am obtinut un loc de parcare care fusese detinut de o persoana cu handicap. M-am prezentat dupa doua saptamani la serviciul Parcari, asa cum mi s-a spus, am achitat contravaloarea concesionarii pentru anul in curs, mi s-a spus ca pot inscriptiona si folosi locul respectiv si sa ma intorc dupa acord peste doua luni. In ziua in care am parcat pe locul respectiv, am fost sunata de la Parcari si am fost anuntata ca nu pot folosi acel loc, intrucat domnul care-l detinuse anterior are prioritate. Am fost insistent sfatuita sa renunt la acord. Am refuzat si peste cateva zile am primit o instiintare oficiala din partea Primariei ca nu mi se va emite acordul, intrucat locul obtinut de mine prin licitatie publica fusese deja atribuit unei persoane cu handicap care are prioritate prin lege. Hotararea de Consiliu Local precizeaza clar procedura de atribuire a locurilor de parcare persoanelor cu handicap. Au gratuitate si prioritate, in limita locurilor disponibile. Acestea depun o cerere si copia certificatului de handicap si obtin o adeverinta ce are valabilitate egala cu valabilitatea certificatului. Daca obtin un alt certificat, se vor prezenta in termen de 6 luni cu noul certificat, pentru a prelungi adeverinta. Daca nu obtin un alt certificat, au posibilitatea ca in termen de 6 luni sa solicite atribuirea locului respectiv contra cost, cu prioritate. In cazuri contrare, locul va fi scos la licitatie. Probabil ca asta s-a intamplat, iar in momentul in care s-a trezit cu alta masina pe loc, si-a adus aminte ca trebuia sa se prezinte cu certificatul...
Ce sanse am sa-mi pot exercita dreptul castigat prin licitatie publica si ce pasi trebuie sa urmez? Mi se pare absurd sa i se atribuie locul dupa ce a fost luat de mine in licitatie. Are prioritate prin lege, dar inaintea licitatiei, nicidecum dupa. Cred ca e vorba de un abuz. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia de fata!
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2021
adnppvc, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:38, 12 Aprilie 2021
Daca nu puteti solutiona amiabil,ana;izati oportunitatea actiunii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem posesorii unui loc de parcare pentru persoane ... Alexandrusc Alexandrusc Buna ziua. Suntem posesorii unui loc de parcare pentru persoane cu handicap rezidential,,atribuit pentru numărul mașinii,cu legitimația aferentă. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Parcare persoana handicap dorinhojda dorinhojda am intalnit o nelamurire cu privire la parcarile aflate in proprietatea primariei(cele din fata blocului) urmeaza sa se faca o licitatie ptr locurile de ... (vezi toată discuția)