avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate monopoly_andra

Activitate monopoly_andra

Va multumesc pentru raspunsuri si timp acordat.

As mai avea cateva intrebari de lamurire cu privire la ce ma doare cel mai tare:

1. revenind la cumnatul "dator" (initial am vrut sa se faca donatia catre ambii frati), in cazul in care Donatia se face numai pe numele sotului meu, cumnatul poate da o declaratie prin care sa accepte sa nu aiba nici o legatura cu tranzactia in cauza, nu? In cazul decesului socrului, cumnatul nu va mai putea ridica pretentie la aceasta proprietate, nu?

2. In cazul in care socrul a facut un act de mana de vanzare (sau prevanzare) unei terte persoane, nici macar, luand in calcul sa zicem ca facem un contract de vanzare/cumparare, nici acesta nu ar anula acel act (am citit ca este mai sigur decat o donatie in cazul in care este contestata actiunea in instanta)? Mentionez ca din cate stim nu s-a mai intabulat nici un alt act pe aceasta proprietate decat cel pe care il are socrul meu. Sau in acest caz nu mai conteaza forma sub care se transfera titlul de proprietate? (donatie sau v-c)

Si sa inteleg ca onorariul notarului este o suma fixa, indiferent de valoarea proprietatii?

Va multumesc inca odata,

Andra
Buna ziua

Va scriu in speranta ca primesc un raspuns avizat la urmatoarea situatie in care familia mea se afla.

Socrul meu are o proprietate dobandita prin contract de vanzare/cumparare (teren+casa) pe care vrea sa o treaca pe numele sotului meu. Avand in vedere ca nu ne permitem financiar sa o cumparam, am luat in calcul posibilitatea Donatiei.

Acum apar urmatoarele probleme si intrebari pentru care am nevoie de ajutor:

1. Cine face evaluatea proprietatii?
2. In cazul Donatiei se achita numai onorariul notarului public?
3. Donatia poate fi atacata in instanta de terte persoane (care nu au legatura cu familia) in cazul in care sustin ca au cumparat proprietatea prin contract scris de mana si semnat de socrul meu? Un astfel de act este acceptat in instanta?
4. Cumnatul meu are in derulare pe numele lui un dosar de executare silita pentru un credit de nevoi personale neachitat. In cazul in care este trecut in Donatie, Executorul poate sa puna poprire pe 1/2 din proprietate?
5. In cazul unui raspuns afirmativ la intreabarea de mai sus, Cumnatul meu poate sa depuna o declaratie prin care renunta la orice drept asupra proprietatii? In acest caz, executorul poate sa atace declaratia? Sau poate sa puna poprire pe proprietatile rudelor?
6. Notarul trebuie sa fie din acelasi oras cu proprietatea? Sau putem apela la un notar din orasul unde locuim noi? Si trebuie sa fie prezenti cei 3 implicati (tatal si cei 2 fii) ?

Aceasta fiind situatia, va rog mult sa ma ajutati sa lamuresc situatia incurcata.

Va multumesc anticipat,

Andra
Buna ziua si in primul rand La Multi Ani tuturor!

Va rog, cine ma poate lamuri, ce se poate intampla in cazul in care se depasesc cele 3 luni de sedere in Anglia, ca si turist? Am gasit pana acum numai informatii incomplete sau vechi.

Multumesc anticipat,
Multumesc mult pentru raspuns, ma ajuta foarte mult.

O zi buna!
Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti cum pot sa plec cu fratele minor de 13 ani in vacanta in Grecia? am 25 de ani, si nu am pasaport, am mers numai cu buletinul pana acum, nu am avut nevoie de pasaport.

Parintii nu ne pot insoti, si as vrea sa stiu ce acte trebuie sa-i fac ca sa pot iesi cu el din tara.
Specific ca sunt casatorita, nu stiu daca conteaza, poate la partea cu numele de familie.

Multumesc si astept un raspuns de la voi.