mersi mult...dar asta e cererea prin care debitorul solicita intrarea in procedura insolventei...as dori daca se poate o schita...un cadru..un model...de plan pe care il poti propune...
mersi
ba da...normal ar fi fost sa fi anuntat...dar ei se prevaleaz de faptul ca publica actele in buletinul insolventei....
asa ca mai bine ia legatura cu lichidatorul...il poti afla de la tribunal...daca stii nr dosarului de faliment...daca nu intra pe portalul ministerului justitiei...la tribunalul unde e deschisa insolventa...si da cautare dupa denumire firma...o sa-ti arate nr dosarului si daca ai noroc chiar si lichidatorul....sau daca ai abonament la buletinul insolventei il gasesti mai usor acolo
o problema interesanta si urgenta daca ma puteti ajuta....
o societate comerciala achizitioneaza un vehicul(motocicleta)...pe baza unei facturi de la o alta societate comerciala, factura purtand mentiunea ca tine loc de contract conf L 76/1992 cu modificarile ulterioare(lege care vad ca e abrogata)....vehiculul era nou....cu declaratie de conformitate...achizitionat in toamna trecuta...dupa nici 4 luni de la achizitionare...se strica...o duc inapoi la firma pt reparatie...o tin acolo 2 luni...apoi dupa nicio luna de la reparatie se strica iar...si de abia acum ma anunta ca e reparata...
nefiind sigur pe vehicul....am cerut firmei rezolutiunea contractului...pe cale amiabila...urmind sa stabilim de comun acord pretul pe care sa mi-l ramburseze...n-a fost de acoprd...asa ca am procedat la efectuarea procedurii concilierii prealabile..la care n-au dat curs....de la data procedurii concilierii prealabila au trecut deja aproape 3 luni....
asta ar fi situatia..acum intrebarile....pot cere rezolutinea contractului si rambursarea pretului platit?....daca da..pot cere si daune interese pt faptul ca vehiculul a stat mai mult in reparatie...neputind sa ma folosesc de el?
societatea cumparatoare si cea vinzatoare sunt din judete diferite...pot introduce actiunea la instanta de al sediul meu social?...competenta e judecatoria sau tribunalul?
am o rugaminte f mare.....trebuie sa dau un debitor in judecata pt neplata la scadenta a unor sume...dar in contractul incheiat nu se precizeaza nimik referitor la posibilitatea calcularii unor majorari de intarziere pt plata cu intirziere...am inteles ca in acest caz pot calcula niste dobanzi legale....va rog ajutati-ma cu cadrul legal si cu modalitatea de calcul a unor asemenea dobanzi