avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... plan reorganizare in procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

plan reorganizare in procedura insolventei

as avea nevoie urgent de un model de plan de reorganizare in procedura insolventei....mersi mult...si un an plin de impliniri
Cel mai recent răspuns: comar , utilizator 08:57, 24 August 2010
Sper sa fie bun: CATRE TRIBUNALUL


Subscrisa S.C. __________ S.R.L., cu sediul în localitatea ______, str. ____________________, nr. ____, cod postal _____, jud. Bihor, înmatriculată la ORC sub numarul /___/____, având cod de identificare fiscală __________, prin reprezentant legal, administrator _________________, în calitate de debitoare, formulez prezenta:

CERERE DE DESCHIDERE A PROCEDURII GENERALE PREVÃZUTÃ DE LEGEA 85/2006

a subscrisei SC ____________ SRL, prin care îmi manifest intenţia de reorganizare pe baza unui plan de reorganizare.

Motivul cererii noastre constă în faptul ca societatea noastră se află în stare de insolvenţă existând şanse reale de reorganizare.
Datoriile societăţii se ridică la suma de aproximativ ….. RON.
Totodată propunem numirea ca administrator judiciar a cu sediul in
În drept, ne îtemeiem cererea pe dispozitiile art. 27, art. 28, art. 32 din Legea 85/2006.
Anexăm rezenţei cererii următoarele:
a) bilanţul contabil la data de __/__/____;
b) balanţa de verificare la data de __/__/____;
c) o listă a bunurilor societăţii
d) o listă a numelor şi a adreselor creditorilor, oricum ar fi creanţele acestora: certe sau sub condiţie, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, arătându-se suma, cauza şi drepturile de preferinţă;
e) o listă cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale efectuate de debitor în cele 120 de zile anterioare înregistrării cererii introductive;
f) o listă a activităţilor curente pe care intenţionează să le desfăşoare în perioada de observaţie;
g) o declaraţie prin care debitorul îşi arată intenţia de intrare în procedura simplificată sau dereorganizare, conform unui plan, prin restructurarea activităţii ori prin lichidarea, în tot sau în parte, a averii, în vederea stingerii datoriilor sale; dacă această declaraţie nu va fi depusă până la expirarea termenului stabilit se prezumă că debitorul este de acord cu iniţierea procedurii simplificate;

Deasemenea depunem dovada achitarii taxei judiciare de timbru in valoare de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.


____________________
ADMINISTRATOR

mersi mult...dar asta e cererea prin care debitorul solicita intrarea in procedura insolventei...as dori daca se poate o schita...un cadru..un model...de plan pe care il poti propune...
mersi
Sper sa va ajute modelul:

PLAN DE REORGANIZARE A DEBITORULUI ___________________________

Număr dosar ______________ anul_________Tribunal ________________________Secţia ________________________
Judecător sindic ______________________________
Persoana care a propus planul (debitor, administrator judiciar, creditor): __________________________________________
(nume şi prenume sau denumire)
Debitor: ________________________________________________
(nume şi prenume sau denumire)

1. Perspectivele de redresare în raport cu posibilităţile şi specificul activităţii debitorului, cu mijloacele financiare disponibile şi cu cererea pieţei faţă de oferta debitorului.
2. Măsuri concordante cu interesele creditorilor şi ale membrilor sau asociaţilor/acţionarilor, precum şi cu ordinea publică, inclusiv în ceea ce priveşte modalitatea de selecţie, desemnare şi înlocuire a administratorilor şi directorilor.
3. Programul de plată a creanţelor.
4. Termenul de executare a planului de reorganizare.
5. Categoriile de creanţe care nu sunt defavorizate în sensul legii.
6. Tratamentul categoriilor de creanţe defavorizate.
7. Descărcarea de răspundere a debitorului, membrilor grupului de interes economic, a asociaţiilor din societăţile în nume colectiv şi a asociaţilor comanditaţi din societăţile în comandită.
8. Despăgubiri care urmează a fi oferite titularilor tuturor categoriilor de creanţe, în comparaţie cu valoarea estimativă ce ar putea fi primită prin distribuire în caz de faliment.
9. Măsuri adecvate pentru punerea planului de reorganizare în practică.
9.1. Păstrarea, în întregime sau în parte, de către debitor, a conducerii activităţii sale, inclusiv dreptul de dispoziţie asupra bunurilor din averea sa, cu supravegherea activităţii sale de către un administrator desemnat în condiţiile legii.
9.2. Obţinerea de resurse financiare pentru susţinerea realizării planului şi sursele de provenienţă ale acestora
9.3. Transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului către una sau mai multe persoane fizice sau juridice, constituite anterior sau ulterior confirmării planului.
9.4. Fuziunea debitorului.
9.5. Lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului, separat sau în bloc, libere de orice sarcini, sau distribuirea acestora către creditorii debitorului, în contul creanţelor pe care aceştia le au faţă de averea debitorului.
9.6. Modificarea sau stingerea garanţiilor reale, cu acordarea obligatorie, în beneficiul creditorului garantat, a unei garanţii sau protecţii echivalente.
9.7. Prelungirea datei scadenţei, precum şi modificarea ratei dobânzii, penalităţii sau a oricărei alte clauze din cuprinsul contractului sau a celorlalte izvoare ale obligaţiilor sale
9.8. Modificarea actului constitutiv al debitorului
9.9. Emiterea de titluri de valoare.
9.10. Inserarea în actul constitutiv al debitorului a unor prevederi:
9.10.1. de prohibire a emiterii de acţiuni fără drept de vot.
9.10.2. de determinare, în cazul diferitelor categorii de acţiuni ordinare, a unei distribuţii corespunzătoare a votului între aceste categorii.
9.10.3. în cazul categoriilor de acţiuni preferenţiale cu dividend prioritar faţă de alte categorii de acţiuni, de reglementare satisfăcătoare a numirii administratorilor reprezentând categoriile de acţiuni respective în ipoteza neonorării obligaţiei de plată a dividendelor
10. Modificarea actului constitutiv al debitorului, fără acordul statutar al membrilor sau asociaţilor/acţionarilor acestuia, în cazul planului de reorganizare propus de creditori.
11. Obligaţia administratorului judiciar de a solicita, pe cheltuiala debitorului, înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii de modificare a actului constitutiv al debitorului, fără acordul statutar al membrilor sau asociaţilor/acţionarilor debitorului şi de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, hotărârea judecătorului sindic de confirmare a planului de reorganizare.-Se va menţiona numai în situaţia în care planul de reorganizare cuprinde măsurile de la punctul 10
12. Categoriile de creanţe chirografare care aparţin furnizorilor fără de care activitatea debitorului nu se poate desfăşura şi care nu pot fi înlocuiţi.
13. Alte menţiuni.
Semnătură:
_______________________________________________________________
(numele şi prenumele reprezentantului legal al persoanei care a propus planul)

________________________________________________________
(Semnătura reprezentantului legal al persoanei care a propus planul)
mersi mult
Cu placere:)

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un model plan de reorganizare molnarjoe molnarjoe BUNA AS AVEA NEVOIE DE UN MIC AJUTOR. fIRMA MEA ESTE O FIRMA MAI MICA CARE SE OCUPA DE AMENAJARI INTERIOARE(TAMPLARIE PVC, USI , PARCHET, ETC). AM DEPUS ... (vezi toată discuția)
Insolventa plan de reorganizare comar comar buna ziua .am depus dosarul de insolventa a firmei urmand sa depun planul de reorganizare .Aici e problema mea nu stiu cum sa fac acest plan.Conteaza domeniul ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)