avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate LaszloF

Activitate LaszloF

Buna.Exista urmatoarele situatii: Un ONG cu activitate principala :religie,ne platitor TVA in cursul anului incaseaza din totalul incasari atat venituri economice si venituri neeconomice. In venituri economice sunt venituri din vanzarea masei lemnoase si venituri din inchirierea imobilelor.Intrebarea este: Cand devine platitor de TVA ,cum se calculeaza cifra de afaceri?
Buna seara.
Există un testament in care un tată cu 4 copil testează toată bunurile și imobile ,cele intravilane și extravilane la unuia dintre copii.In momentul cand a fost scris testamentul in data martie 2018 nu a avut nici un teren extravilan pe numele lui.La data august 2018 a fost intocmit PV de punere in posesie al tereurilor in numele parintelui adica in numele bunicului. Intrebarea este :Terenurile de extravilane îl moștenește cele 4 copii sau numai unuia care a fost desemnat de tată.Tatăl este mort de 2 ani .
Am uitat sa scriu ca copilul 1 are o datorie peste 50000 euro de aceea are nevoie de imobil.
Exista urmatoare sutuatie:Este o familie tata ,mama cu patru copii.In anul 2015 a murit mama .In anul 2018 are loc succesiunea de mostenire al mamei. Fiecare copil primeste 3/32 parte iar tata primeste 20/32 parte.In anul 2019 luna aprilie se incheie act notarial Contract de Intretinere in favoarea lui unui copil 1. Cota partea al tatalui 20/32 este intabulat in numele copilul 1.In anul 2019 luna noiembrie incheie un act notarial Contract de imprumut cu garantie imobiliara valoare 10150 euro asupra cotei 23/32 parte din imobil portiunea copil 1.La toamna anului 2020 tatal vrea sa -si schimbe (sa refaca Contractul de intretinere) ,mentionez ca nu stie de contract de imprumut.Inainte de schimbare tatal moare in luna decembrie 2020.Ceilalti copii sunt sedati in strainatate nu a putut sa vina din cauza pandemiei acasa.In 2021 doi copil din trei inainteaza o plangere cu avocat inpotriva copilul 1 : nu recunosc contractul de intretinere fiind nu trebuie de intretinut tatal.Intrebare ce sanse au sa-si recapata cota parte de mostenire al tatal lor?
Discuție Donatie teren
Un ONG a cumparat un teren .Acest teren este donat la un Institutie in vederea ptr a construi o sala de sport.
Dupa 10 ani terenul va fii folosit ptr. alt scop.
Interbare: ONG-ul poate sa retrage donatia de la Institutie sau nu?
Un ONG organizeaza diverse scoli ptr.adulti.Dorim să invităm mai multi lectori(profesori).
Unii lector predă o singura data 2 ore,unii predă materialul in 10 ore in trei zile.Persoanele invitate au locuri de munca cu CIM.
Întrebarea: Cum putem sa plătim serviciile prestate ,ce contribuții și impozite trebuie plătit?