avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate Razvana95

Activitate Razvana95

Răspuns la discuția Contract
Nu știu sigur dacă am specificat că nu l-am întrebat pe domnul notar dacă respectiva are vreun drept mai puternic asupra imobilului . Întrebasem doar dacă ar putea să fie trecut de la mamă la fiică. Îmi cer scuze că nu am oferit toate detaliile necesare !! Sincer , îmi era putin jenă să întreb fiind și eu la rândul meu în domeniu ( studentă la drept ) și să nu știu exact situatia în care ne aflăm . Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat să îmi oferiți niște explicații . Chiar mi-au fost de ajutor .
Răspuns la discuția Contract
Ne-am consultat cu un notar public și ne-a zis ca nu putem să schimbam proprietarul apartamentului fără acordul persoanei respective, că trebuie să luăm legătura cu doamna și ea să renunțe la acest drept .
Discuție Contract
Bună ziua ! Aș avea nevoie de puțin ajutor în legătura cu o problemă, mai exact o lămurire . În 2002 mama mea a făcut un contract de vânzare-cumpărare cu donație . Cumpărătoarea fiind o cunoștința iar persoanei căreia i s-a donat apartamentul fiind mama mea . Printre clauzele contractuale era și aceea de a nu se înstrăina apartamentul pana ce împlineam eu 18 ani , adică în 2013 . Însă , ce am observat acum a fost că persoana care a fost cumparatoarea apartamentului a cerut sa aibă acces la apartament (abitație viagera ) toată viața . Întrebarea mea este : Poate fosta proprietară să înstrăineze apartamentul sau are vreun drept asupra lui ? ( în afară de a locui acolo ) . Țin să precizie că nu mai ținem legătura cu dânsa de ani buni . Îmi cer scuze pentru micile greșeli de exprimare dar nu știam cum sâ expun problema într-un mod precis și într-un text cât mai scurt .
Răspuns la discuția Datorie Orange
Contractul nu cred ca il mai am din pacate ! Insa , am inteles ca dupa o perioada se poate prescrie datoria. In ce consta ? Multumesc pentru raspuns !
Discuție Datorie Orange
Buna ziua ! Am o mica nelamurire ! In urma cu 2 ani mi-am facut un abonament la Orange si dupa o perioada imi veneau facturi tot mai mari. Cand am mers sa cer o explicatie , mi-au zis ca am depasit limita de internet (desi ei au zis la inceput ca nu pot face cost la internet ) si tot felul de motive. La un moment dat nu am mai putut sa platesc facturile si am intrebat daca se poate anula contractul. Mi-au zis ca da. Dar tot imi veneau facturi . Pana la urma nu am mai platit deloc si ei mi-au tot trimis acasa plicuri care contineau instiintari de plata, si la un moment dat mi-au trimis un plic cu o instiintare de plata de 2800 lei , insemnand suma totala de plata. Inca mai primesc picuri de acest gen si chiar nu am reusit sa platesc si nici nu pot deocamdata avand in vedere ca sunt studenta si am alte prioritati (cu toate ca si asta este o prioritate) . As dori sa stiu daca as mai putea amana plata fara penalizari sau sa dovedesc cumva ca nu am nimic pe numele meu sau ca nu pot plati. As vrea sa mai stiu si cat de grava este situatia. Multumesc !
Răspuns la discuția CONCEDIUL DE ODIHNA
Deci, daca eu am salar de 1000 de lei /luna si am concediu 11 zile din data de 4 iulie , atunci ar trebui sa ma reintorc la munca in data de 19 iulie? Si cat ar trebui sa iau pe cele 11 zile?
Buna seara ! Am o intrebare. As dori sa stiu daca este vreo diferenta intre concediul de odihna al celor ce lucreaza la privat si al celor ce lucreaza la stat.Ma refer daca la cei de la privat se socotesc si zilele nelucratoare iar la ceilalti nu. Si care este modalitatea de plata? Multumesc !