As dori sa stiu daca o mama singura, fara venituri, poate beneficia de Alocatie pentru sustinerea familiei pentru cei doi copii minori in varsta de 1, respectiv 3 ani si care prin urmare nu sunt scolari. Multumesc
Avand in vedere ca Legea cadru nr. 284/2010 a fost abrogata si reincadrarea functionarilor publici cu 1 iulie- se face fara clase de salarizare, cum se acorda cele 5 clase prevazute in L.208. art. 26.(6) "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele autorizate beneficiază de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător celor 5 clase de salarizare succesive
suplimentare multiplicat cu procentul prevăzut la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010,cu modificările şi completările ulterioare." Multumesc
Buna ziua, sunt operator AEP registrul electoral si as dori sa stiu daca se mai acorda sporul de 12,5% , Legea 208, art.26. este in vigoare sau nu ?
Multumesc!
Referitor tot la acest caz, deci am inteles nu are importanta ca a lucrat ultima perioada in Anglia, ci important e ca a lucrat si in tara. Intrebarea urmatoare este: se scade 1 luna din perioada de 12 luni lucrate daca mama a nascut prematur, dar nu era angajata la momentul respectiv, fiind o sarcina cu risc crescut? Multumesc
Multumesc, dar tot nu sunt lamurita. De la AJPIS mi s-a spus ca daca ultima perioada am lucrat in Anglia, nu beneficiez, chiar daca eu am lucrat si in Romania, am nascut in Romania si locuiesc in Romania. De asemenea vreau sa va intreb daca se ia in calcul luna in care s-a nascut copilul. Va multumes mult
Buna ziua, as dori sa stiu daca conform noilor reglementari legale as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.
Situatia in care ma aflu este urmatoarea:
In 22 ianuarie 2016 am nascut o fetita si deoarece nu aveam stagiul de cotizare de 12 luni consecutive a intrat pe indemnizatie sotul meu, iar acum este pe stimulent de insertie.
Eu am lucrat cu contract de munca din 2013 pana in 17 iulie 2014 in tara , iar din 3 octombrie pana in 27 februarie 2015 in Anglia. Cand am revenit in tara am ramas insarcinata si fiind sarcina cu risc obstretical crescut, nu puteam sa ma angajez. Avand in vedere ca, conform noii legi se iau in calcul 12 luni anterior nasterii copilului va rog sa-mi raspundeti daca pot solicita indemnizatia cu toate ca ultimele luni lucrate au fost in Anglia- tara membra UE. Va multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca conform noilor reglementari legale as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.
Situatia in care ma aflu este urmatoarea:
In 22 ianuarie 2016 am nascut o fetita si deoarece nu aveam stagiul de cotizare de 12 luni consecutive a intrat pe indemnizatie sotul meu, iar acum este pe stimulent de insertie.
Eu am lucrat cu contract de munca din 2013 pana in 17 iulie 2014 in tara , iar din 3 octombrie pana in 27 februarie 2015 in Anglia. Cand am revenit in tara am ramas insarcinata si fiind sarcina cu risc obstretical crescut, nu puteam sa ma angajez. Avand in vedere ca, conform noii legi se iau in calcul 12 luni anterior nasterii copilului va rog sa-mi raspundeti daca pot solicita indemnizatia cu toate ca ultimele luni lucrate au fost in Anglia- tara membra UE. Va multumesc