avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate igotchills

Activitate igotchills

Am lucrat in perioada 01.09.2012-01.09.2016 la firma A, iar in perioada 02.09.2016 - prezent la firma B. Pana in acest moment nu am primit spor de vechime, desi este prevazut in cim/ccm, iar motivarea angajatorului a fost ca nu am adus o adeverinta de vechime de la fostul loc de munca. Intr-adevar nu am avut o adeverinta de la fostul loc de munca si acum incerc sa o obtin. De la resurse umane am primit raspuns verbal ca voi primi spor de vechime din momentul aducerii adeverintei. Sunt curios daca mai pot beneficia de dreptul restant pentru perioada 02.09.2016-prezent si cum as putea proceda in continuare.
Pana acum am facut urmatoarele: 1. am luat legatura cu o persoana de-ale lor sa imi ofere un draft de contract de vanzare cumparare pentru consultare, inainte de semnare;
2. am aflat formularea pe care o folosesc ei in contractele lor de vanzare cumparare: "Subsemnata/ul (Nume) declar ca am luat la cunostinta ca imobilul nu este racordat individual la reteaua de gaze naturale si energie electrica si inteleg sa dobandesc proprietatea bunului in aceste conditii, urmand ca aceste utilitati sa fie aduse la apartament pe cheltuiala societatii vanzatoare";
3. am sunat la banca sa imi amane semnarea contractului de credit, sper sa reusesc sa aman vreo 2-3 saptamani.
Nu gandesc altceva decat ceea ce scriu. Tocmai de aia am zis teoretic, necunoscand exact prevederile legii.
Dupa ce m-am interesat mai mult si prin alte parti, o sa ii solicit prin contractul de vanzare cumparare o data clara prin care isi asuma racordarea la gaze.
trandafir2 a scris:

Cel putin teoretic, imposibilitatea folosirii apartamentului va da dreptul la daune-interese, in anumite conditii.

La ce conditii va referiti? Nu este vorba de imposibilitatea folosirii apartamentului, ci de nerespectarea obligatiilor din promisiunea bilateriala de vanzare cumparare.
Cel putin teoretic, se poate locui in apartament, folosesti curentul de santier si te speli cu apa rece :).
M-am gandit sa iau un jurist cu mine, insa nu cunosc niciun jurist bun pe probleme de drept civil - proprietate. Semnarea contractului de vanzare cumparare se face in Bucuresti.
Buna ziua.
Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un ansamblu rezidential nou prin programul prima casa, iar miercuri ar trebui sa ma duc sa semnez contractul de vanzare cumparare. Problema pe care o am totusi este faptul ca apartamentul meu nu este racordat la toate utilitatile si nici nu va fi racordat la toate utilitatile dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, desi in promisiunea de vanzare cumparare scrie urmatoarele: "Noi, partile contractante, convenim ca: - apartamentul sa se vanda in stadiul complet finisat interior -exterior, la cheie, bransat la toate utilitatile(energie electrica, apa, canalizare, gaze)". Ca sa se inteleaga mai exact, apartamentul meu nu va fi bransat la gaze in momentul semnarii contractului, iar energia electrica va fi cea de pe santier.
In situatia asta, am doua optiuni legale: fie semnez contractul de vanzare cumparare in care promitentul vanzator promite racordarea la gaze ulterioara(fara nicio penalizare), fie solicit introducerea unor penalizari(pentru ca pierd bani, sunt nevoit sa stau in chirie, nu ma pot muta in apartamentul meu daca nu am apa calda(apartamentul are centrala proprie)). Problema pe care o am totusi este urmatoarea: daca ii solicit dezvoltatorului penalizari, acesta sigur va tipa, ma va ameninta si va pune presiune pe mine impreuna cu notarul(acestia lucreaza impreuna) sa semnez contractul de vanzare cumparare in forma actuala. Ce as putea sa fac in cazul de fata? Puteti sa imi spuneti care este procedura si conform caror reglementari legale pot solicita penalizarile respective?
Multumesc mult pentru raspuns
Multumesc mult de raspuns. Cu privire la partea incovenientelor, nu ar fi bine ca dezvoltatorul sa specifice care sunt acele incoveniente?
Buna ziua, un dezvoltator imobiliar a creat o anexa "regulament" la un contract de vanzare cumparare, in care solicita urmatoarele lucruri ce genereaza polemica(este vorba de un proiect cu mai multe blocuri):
1."cumparatorul/cumparatorii din antecontractul/contractul de vanzare cumparare isi asuma expres obligatia de a se constitui intr-o asociatie de proprietari, urmand sa preia prevederile din prezentul regulament/acord si isi dau acordul expres pentru introducerea in statutul Asociatiei de Proprietari a unor prevederi, prin care asociatia sa accepte transferul de proprietate asupra drumului de servitute catre asociatie in orice forma permisa de lege, sau in cazul in care aceasta nu va fi posibila, sa accepte donatia cotei de drum aferenta din drumul de servitute"
2
"Proprietarii au obligatia de a tolera eventualele inconveniente datorate lucrarilor de amenajare si intretinere a spatiilor comune si a celorlalte proprietati exclusive, atata timp cat acestea se realizeaza potrivit noremlor legale incidente. De asemenea, proprietarii inteleg si accepta faptul ca pana la finalizarea proiectului exista posibilitatea de a suporta anumite incoveniente legate de derularea operatiunilor de constructie si amenajare a proiectului, pe care le accepta pana la finalizarea acestuia "
3" fiecare proprietar va suporta in totalitate cheltuielile legate de utilizarea, intretinerea si conservarea proprietatii sale, a spatiilor comune si a drumurilor de servitute precum si toate cheltuielile legate de instalaltiile comune(pompe, vase de retentie, locuri de joaca si alte instalatii care vor exista in cadrul proiectului)"
4 "Spatiile comune si drumurile de servitute comune vor fi intretinute si ingrijite pe cheltuiala proprietarilor"
Este legal ca dezvoltatorul imobiliar sa solicite asemenea lucruri? Ce urmareste dezvoltatorul imobiliar? Ce se poate face in acest caz?