avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regulament impus de dezvoltator dupa formarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regulament impus de dezvoltator dupa formarea asociatiei

Buna ziua, un dezvoltator imobiliar a creat o anexa "regulament" la un contract de vanzare cumparare, in care solicita urmatoarele lucruri ce genereaza polemica(este vorba de un proiect cu mai multe blocuri):
1."cumparatorul/cumparatorii din antecontractul/contractul de vanzare cumparare isi asuma expres obligatia de a se constitui intr-o asociatie de proprietari, urmand sa preia prevederile din prezentul regulament/acord si isi dau acordul expres pentru introducerea in statutul Asociatiei de Proprietari a unor prevederi, prin care asociatia sa accepte transferul de proprietate asupra drumului de servitute catre asociatie in orice forma permisa de lege, sau in cazul in care aceasta nu va fi posibila, sa accepte donatia cotei de drum aferenta din drumul de servitute"
2
"Proprietarii au obligatia de a tolera eventualele inconveniente datorate lucrarilor de amenajare si intretinere a spatiilor comune si a celorlalte proprietati exclusive, atata timp cat acestea se realizeaza potrivit noremlor legale incidente. De asemenea, proprietarii inteleg si accepta faptul ca pana la finalizarea proiectului exista posibilitatea de a suporta anumite incoveniente legate de derularea operatiunilor de constructie si amenajare a proiectului, pe care le accepta pana la finalizarea acestuia "
3" fiecare proprietar va suporta in totalitate cheltuielile legate de utilizarea, intretinerea si conservarea proprietatii sale, a spatiilor comune si a drumurilor de servitute precum si toate cheltuielile legate de instalaltiile comune(pompe, vase de retentie, locuri de joaca si alte instalatii care vor exista in cadrul proiectului)"
4 "Spatiile comune si drumurile de servitute comune vor fi intretinute si ingrijite pe cheltuiala proprietarilor"
Este legal ca dezvoltatorul imobiliar sa solicite asemenea lucruri? Ce urmareste dezvoltatorul imobiliar? Ce se poate face in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
igotchills, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 09:01, 10 Iulie 2016
In momentul in care deveniti proprietar pe un bun imobil-apartament va revne in coproprietate perpetua si fortata si o cota parte din partile si dependintele comune ale imobilului care prin natura si destinatia lor folosesc tutror coproprietarilor. Deci aveti obligatia sa participati la cheltuilelile de intretinere ale acestor parti conform cotelor detinute din ele care sunt inserate in contractul de vanzare cumparare.
Multumesc mult de raspuns. Cu privire la partea incovenientelor, nu ar fi bine ca dezvoltatorul sa specifice care sunt acele incoveniente?
Da este bine sa se faca o referire ca sa stiti la ce va asteptati.
Cel mai probabil dezvoltatorul doreste extinderea proiectului imobiliar si pentru aceasta are nevoie de acces pentru utilaje, iar prin acele adaugari el doreste sa evite plata unei chirii pentru, si plata reparatiilor cauzate de utilizarea drumului de acces .
Aveti grija ce semnati, ar putea sa va coste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare cota indiviza Mihaflorica Mihaflorica Intr-un ansamblu rezidential de vile drumurile de acces si aleile aflate in proprietatea constructorului urmeaza a fi preluate in cota indiviza de catre ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute - complex rezidential Miuu13 Miuu13 Buna ziua, Urmare a semnarii unui antecontract pentru cumpararea unui apartament in constructie, intr-un complex rezidential nou, nelocuit, mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Amenajare pe drumul de servitute palfi palfi am cumparat o casa intr-un ansamblu rezidential dar proprietarul nu a predat drumurile primariei (specific ca am drept de servitute pe acest drum). de la drum, ... (vezi toată discuția)