avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare cota indiviza

Intr-un ansamblu rezidential de vile drumurile de acces si aleile aflate in proprietatea constructorului urmeaza a fi preluate in cota indiviza de catre proprietarii vilelor din ansamblu.Ce consecinte sint daca nu preiau aceasta cota indiviza(in contractul casei este specificat dreptul de servitute perpetua si mobila asupra drumului de acces si a utilitatilor)
Cel mai recent răspuns: Mihaflorica , utilizator 19:22, 4 Aprilie 2014
Daca nu preluati cota indiviza, se presupune ca nu veti avea acces - de regula, cotele indivize prevad partile de folosinta comuna - scari de bloc, casa liftului, accesul in imobil, utilitatile, etc, samd. Nu se poate finaliza o vanzare, fara dezmembramintele proprietatii comune si/sau cotele din acestea. Altfel? Cum ati avea acces la proprietate?! Cum ati putea avea acces la utilitati?! Cine v-ar incheia contractele de servicii, gen gunoi, interventii utilitati, samd, daca dvs nu veti detine proprietate in cota indiviza?!
Acum 10 ani cind s-a intocmit contractul de vinzare-cumparare cu dezvoltatorul imobiliar s-a trecut dreptul de servitute perpetuu pe caile de acces si pe utilitati.Acum dezvoltatorul imobiliar care a ramas proprietar pe drumuri doreste sa le vinda in cota indiviza proprietarilor din cartier aceste drmuri.Unii sint de acord,altii nu!Daca nu sint de acord sa cumpar,ma poate forta vreo lege?Ce consecinte sint?Nu e vorba de lift,de scara,ci de drumul de la intrarea in ansamblu pina la imobilul meu,drum pe care am deja servitute prin contract.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere vs. parcarea pe drumul respectiv heliosa heliosa Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu rezidential pe al carui drum de acces detin drept de servitute. Drumul respectiv este proprietatea dezvoltatorului, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren bloc dupa cumparare apartament de la dezvoltator? Cristianc1 Cristianc1 Am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. Acum, dezvoltatorul spune ca pentru a bransa gazele si alte utilitati are nevoie de o procura (mi-a ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari aferenta celor care detin cote din drum de servitute andreibkn andreibkn Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din ... (vezi toată discuția)