am cumparat o casa intr-un ansamblu rezidential dar proprietarul nu a predat drumurile primariei (specific ca am drept de servitute pe acest drum). de la drum, care are 4,5 m, pana la limita terenului meu sunt 2,25 m, am amenajat o alee de legatura pe latimea portii respectiv 1 m / 2,25 m. dupa unele conflicte dezvoltatorul care repet e proprietarul drumului pe care am servitutea mi-a cerut sa desfiintez aleea. are dreptul sa faca asa ceva?
daca intre drum si proprietea mea sapa un sant de 2 m adancime si 2 m latime (pt ca e proprieteatea lui) eu cum mai intru in casa daca nu ma lasa sa pun o scandura peste santul lui?
nu am inteles foarte exact datele problemei, ar trebui sa explicati mai bine care este obiectul dreptului dumneavoastra de servitute.
de principiu, daca aveti un drept de servitute asupra drumului , proprietarul este obligat sa respecte acest drept fiind un drept real, opozabil tuturor, inclusiv proprietarului.
daca este complex rezidential, care ests situatia celorlalti vecini? ei cum au rezolvat problema?
obiectul dreptului de servitute este acela de a trece cu pasul, masina pana la proprietatea mea. drumul are nr topo separat asa ca e pana la limitele proprietatilor vecinilor si a mea. problema e ca daca ploua intre drum si proprietatea mea este un noroi de nu pot ajunge cu masina la mine in curte daca nu imi amenajez un loc de trecere din beton, dale, pavaj, etc. dar cum sa imi amenajez daca spune ca e proprietatea lui si nu imi da voie. intrebarea mea fata de cea anterioara este: daca nu ma lasa sa imi amenajez si nu ma lasa sa parchez pe drumul lui (cum i s-a intamplat unui vecin) ce fac. el trebuia sa faca drumul dupa PUZ lat de 6 m dar in fapt are 4,5 m. trebuia sa faca rigole de scurgere si trotuar cf aceluiasi PUZ dar nu sunt asa ceva si nici nu are de gand sa faca. situatia vecinilor este aceeasi dar nimeni nu spune nimic ca sa nu se confrunte cu aceleasi probleme ca mine. am incercat sa infiintez o asociatie ( suntem 200 de case pe 5 drumuri) dar la sedinta au venit 20 de familii dintre care jumatate de curiozitate iar cealalta jumatate erau partizanii dezvoltatorului. din cauza incercarii de a infiinta asociatia ma confrunt cu aceste probleme. astept raspuns si va multumesc
Proprietarul drumului este obligat sa va respecte dreptul de servitute de trecere. Acest drept este inscris ca sarcina in cartea lui funciara. Cu privire la amenajarea acelui drum numai proprietarul este indreptatit sa o faca. Eu cred ca ar trebui convisi toti beneficiarii acelui drum, ca impreuna, sa solicitati amenajarea lui conform PUZ. Poate ar trebui sesezata si Primaria cu privire la nerespectarea PUZ-ului.
Servitute
ONU EMIL
Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
Drum acces puz
ddtkorny
Buna ziua
Daca ma poate ajuta cineva cu informatii:
Am un teren de 2 ha, la cca. 500 metri de la un Drum judetean. Doresc sa fac un PUZ, parcelare. Am ... (vezi toată discuția)