Buna ziua,
Am cumparat un activ(fabrica) de la un lichidator si am obtinut hotarare judecatoreasca de intabulare (lichidatorul nu vroia sa faca intabularea).In incinta fabricii, mai sunt 2 proprietari, unul care este deja intabulat, dar nu are inscris drum de servitute, iar celalalt a cumparat 2 cladiri fara terenul de sub ele si fara nici un alt teren de sub ele.
In actul meu de V-C , scrie ca terenul fabricii conform cu titlu de proprietate pe care il avea fabrica se va dezmembra de ceilalti 2 proprietari.
Trebuie sa ma duc la notariat sa stabilesc drumul de servitute cu ceilalti 2, iar aici apare problema:eu am terenul cel mai mare care are 2 porti de intrare, la o poarta exista deja drum de acces si care este foarte aproape de ceilalti 2, dar problema este ca TIR-urile nu pot intra, nu din cauza drum de acces din fabrica ci din cauza drumului public care nu este suficient de lat plus ca trebuie sa faca o curba si u au cum.Pe la poarta cealalta, care se afla la capatul opus,este deranj foarte mare pentru mine, pentru ca nu exista drum specila amenajat, TIR-urile trebuie sa treaca prin zona de productie si depozitare si distanta mult mai mare de la aceasta poarta pana la cladirile celor 2 proprietari.
Am inteles ca drumul de servitute, trebuie sa aiba 7m latime.
Exista vreo lege in care sa ma oblige sa le dau drum de servitute mai mare de 7m, spun ei , pentru ca este obiectiv idustrial si lor trebuie sa le intre masini mari?
Pentru cel care nu are teren in proprietate , am inteles ca trebuie sa-i dau terenul de sub cladiri, dar gratis? Imi cere sa-i dau in jurul cladirilor 1,8m.Exista vreo lege in care specifica ce latime trebuie sa aiba drumul din jurul cladirilor?Acesta tot gratis?Ei vor sa le dau 2 drumuri de acces si pe la poarta celalalta, dar eu nu vreau pentru ca deranjeaza activitatea de productie, se pot produce accidente pe acolo si plus ca nu exista drum de acces, sunt alei betonate si platforme de depozitare si de lucru si muncitori care se misca dintr-o parte in alta.Pot sa ma oblige sa le dau si al 2-lea drum de acces?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
[Editat link catre site-ul unde ati mai pus aceasta intrebare]