avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate sofia-mariaM

Activitate sofia-mariaM

Bună ziua!
Am un srl cu cod caen principal 4120-Lucrari de constructie clădiri,dar mai am autorizat toate codurile caen de constructii inclusiv dezvoltarea imobiliara.
Întrebarea mea este care ar trebui sa fie codul caen principal,dacă lucrările noastre majoritare sunt construirea de case si vânzarea lor,ținând cont de faptul ca construcția caselor la rosu o facem cum angajații noștri.
În principiu se încadrează la dezvoltare imobiliar doar ca acest cod exclud construcțiile de clădiri.
Va multumesc
Bună ziua.
După 4 ani de emis facturi, mi-am dat seama ca sunt completate incomplet.
Adică nu am menționat pe factura ca sunt cu Tva la încasare, Jos la factura unde sunt totaluri am trecut doar totalul de plata (cal 5+6),adica nu am adunat pe coloane total tva și total val.
Si încă o greșeală a fost ca la fact de storno am trecut cu minus și prețul unitar.
Imi puteți spune va rog ce pot sa fac în aceasta situație.
Multumesc!
Bună ziua. Am o firma de construcții iar în 2017 am avut problema cu predarea unor case din cauza ca primăria M_a pus sa fac schimbare de PUZ după ce inițial mi-a dat autorizațiile de construcții. Clienții au înțeles, bineînțeles ca datele pt predarea caselor din antecontract au fost depășite.Casele fiind deja construit dar neputând face recepția, am lăsat clienții sa se mute in case. Când am făcut receptiile s-au semnat contractele finale.

E vreo problema ca nu am făcut act adițional cu prelungirea datei pt finalizarea casei? Menționez ca toți clienți au semnat contractele finale de v_c.

As mai avea o problema. La 2 case s_a mărit val contractului pt ca s_a predat casa la un stadiu mai avansat decat în precontract,fapt pe care l-am menționat în contractul final.
Unul dintre clienți pt diferența rămasă de achitat la semnarea contractului nu a mai vrut sa plătească la cursul BNr, pt a zis ca din cauza mea nu s-a terminat la timp și ca e plătește la cursul din ziua precontract ului, deși în precontract am stipulat ca diferența de preț se face la cursul din ziua plății.
Multumesc
Bună ziua.Va rog sa ma lămuriți în legătură cu o situație.Am o firma de construcții și în 2017 am semnat un precontract cu un client pt vânzarea unei case.Am stabilit prețul în euro, mi-a dat un avans schimbat la cursul BNR din ziua aceea. Restul de preț am trecut ca se va achita la cursul BNR din ziua plății. Din cauza unor probleme cu terenul contractul de v-c s-a semnat la diferenta de un an de când s-a scris în precontract ca se preda casa. La semnarea contractului clientul a spus ca el nu îmi da dif la cursul BNR din ziua plății pt ca din vina mea s-a întârzia snarea contractului și ca el achita la cursul din ziua în care s-a semnat precontractul.

Este vreo problema ca i-am factura la cursul din ziua antecontractului deși în precontract se specifica altceva?

Si as mai avea o problema. Dacă e vreo problema ca atunci când am facturat pe fact nu am trecut cursul, am scris direct suma în lei.
Multumesc
Buna ziua,

Sotul doreste sa cumpere o casa prin credit imobiliar,casa contruita de firma sotie(firma de contructii),sotia fiind unic actionar in firma.As dori sa stiu daca din punct de vedere legal este vreo problema.Si cum poate evalua imobilul,pt ca nu va face profit dupa el asa cum face cu un client obisnuit.
Imi mai puteti spune daca bancile acorda astfel de credite,sotul care lucreaza la firma sotiei si casa cuparata de la firma sotiei,

Va multumesc