Buna ziua!
Urmeaza sa depun dosarul pentru acordare indemnizatie crestere copil, in calitate de salariat al unei firme in care nu am alta calitate.
Intenționez ca in curand sa infiintez o firma in care voi fi administrator si voi avea un asociat. Mai am calitatea de asociat intr o alta firma si alta de administrator unic in alta. Deci voi figura in 3 firme. Nu am calitate de salariat in niciuna.
Va rog sa îmi transmiteți daca aceste situatii pot afecta incasarea indemnizatiei.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma lămuriți care este perioada la care se raportează calculul indemnizației de crestere copil. Observ ca formularul trebuie completat cu veniturile pe ultimele 24 de luni. Veniturile mele diferă in aceasta perioada. Care se vor lua in calcul?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Conform legii, valoarea indemnizatiei de crestere copil se aplica la valoarea neta a veniturilor. In perioada celor 126 zile de concediu prenatal inteleg ca se acorda 85% din valoarea bruta a veniturilor pe ultimele 6 luni?! Va rog sa ma lamuriti care este valoarea venitului net care trebuie completat in adeverinta de venit pentru perioada in care sunt in concediu prenatal.
Va multumesc anticipat!