avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mod completare adeverinta venit pentru concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mod completare adeverinta venit pentru concediul maternal

Buna ziua,
Conform legii, valoarea indemnizatiei de crestere copil se aplica la valoarea neta a veniturilor. In perioada celor 126 zile de concediu prenatal inteleg ca se acorda 85% din valoarea bruta a veniturilor pe ultimele 6 luni?! Va rog sa ma lamuriti care este valoarea venitului net care trebuie completat in adeverinta de venit pentru perioada in care sunt in concediu prenatal.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ramona_1979 , utilizator 12:25, 14 Iulie 2016
1. Din indemnizatia lunara pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se scade contributia la pensie si ramane venitul net care se trece in adeverinta pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din indemnziatia pentru concediul de maternitate nu se retine impozitul pe venit si contributiile la sanatate si somaj.
Va multumesc foarte mult!
O zi excelenta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Despre concediu de maternitate si ccc suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a ramas insarcinata si as dori sa stiu ce lege trebuie sa citesc referitoare la concediu pre si post natal,cuantum indemnizatie si tot ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)