Intrebarea era alta, dar se pare ca n-ai inteles.
Eu am intrebat in special daca SE POATE PARASI statul folosindu-ma de cetatenia MAGHIARA.
Aici hai sa-ti spun si care este diferenta, Ungaria este in spatiul Schengen, iar Romania nu este, acesta este o diferenta enorm de mare, care din cate am inteles, daca n-am inteles gresit, este ca se poate pasi pe alt stat ( asta nu stiu daca e nevoie sa fie tot pe spatiul Schengen ), cu pasaport unguresc, bineinteles.
Dar din cate am inteles, se accepta vizite de genul doar in scopuri turistice, de chestia asta nu sunt sigur si rog pe cineva care stie, sa raspunda concret.
2 state membre ale Uniunii Europene, au decis sa nu aplice in totalitate acquis-ul Schengen, dar colaboreaza cu statele membre Schengen in anumite domenii, respectiv:
1) Irlanda
2) Marea Britanie
De aceea va rog, raspundeti-mi doar daca stiti ceva sigur, de preferat legea care spune negru pe alb.
Inca un citat care mi-a tot dat de gandit
Restrictiile pot fi ocolite de etnicii maghiari din Romania care, din 2011, au posibilitatea de a obtine cetatenia maghiara si un pasaport. Spre deosebire de Romania, Ungaria nu are restrictii pentru forta de munca in aceste tari.
P.S Asculta bine si partea cu Statele Unite:
[ link extern ]
Spre deosebire de romani, cei care au pasaport unguresc se pot angaja fara probleme si in Elvetia si nici nu au nevoie de viza pentru a ajunge in Statele Unite.
Imi cer scuze, dar s-a produs o eroare incat s-au facut mai multe postari in timpul editarii, va rog sa le stergeti.