avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate bogdansntk

Activitate bogdansntk

Am citit ca legea spune ca nu pot sa fie executate silit "bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului nostru", dar nu am inteles care sunt bunurile care intra in categoria asta.

Detin un computer si telefon, pe langa lucrurile de baza (haine, cosmetice, etc.).

Eu locuiesc cu maica-mea in apartamentul ei, si pot sa spun executorilor ca computerul si telefonul sunt ale ei. Pot sa le confiste in cazul asta?

Vreau sa lucrez ca si freelancer (lucrez cu clienti din strainatate online fara contract de munca) si vreau sa declar venitul la ANAF pentru a fi in legalitate.

Mai multe persoane mi-au spus ca trebuie sa fiu PFA pentru asta. Dar din cate am inteles eu, ca si PFA as fi implicat in multa birocratie si viata mea ar fi complicata.

Vreau doar sa imi platesc taxele fara sa fiu hartuit de institutiile statului. Nu pot sa fac asta ca persoana fizica?
Am facut acum 2 saptamani un contract cu vodafone si vreau sa il reziliez din cauza ca calitatea serviciilor nu este asa cum mi s-a promis.
In contract scrie ca daca fac asta trebuie sa platesc o taxa de despagubire + toate cele 24 de luni.
Am auzit ca desi cei de la vodafone cer asta , lucrul asta este defapt ilegal.

Este adevarat?
Daca da , cum pot sa reziliez contractul fara ca compania sa ma puna sa platesc?