Buna ziua, as avea nevoie de o indrumare. Avem in bloc, la etajul 3 o femeie in varsta, pensionara, care acum este singura, dupa ce acum vreo 2 ani a murit singurul ei baiat. Este foarte retrasa , dintotdeauna, de 15 ani de cand stau acolo, nu stiu daca am vorbit cu ea mai mult decat salutul de politete.Problema este ca dna este schizofrenica, asta spun vecinii mai vechi , care o stiu de mai demult, iar acum, ca baiatul nu mai este, nu cred ca mai primeste tratament, sau nu stiu, insa doamna tipa, urla, bate cu pumnii in usa , se cearta tipand nonstop....Blocul este de 10 etaje, si noi , de la 6 , de pe partea opusa o auzim.Nu stiu cum sa explic in ce fel poate tipa femeia aceasta. S-au facut sesizari la primarie, la asistenta sociala, la politie, peste tot, dna nu deschide usa nimanui, niciodata nici un vecin nu a intrat la ea, ca erau de la contributie, cu citirea apei, nimic, nimanui. Politia a zis ca pot doar sa o amendeze pt tulburarea linistii publice, dar cum, daca dna nu deschide usa?! nu stim ce mananca, cu ce se incalzeste, acum ca vine iarna, pt ca nu mai are gaz, la contributii nu a mai platit de anul trecut. Unde ne mai putem adresa, ar trebui internata undeva , sa aiba cineva grija de ea, dar cum?? Toata lumea trage din umeri, nimeni nu face nimic, dar tipetele efectiv te termina psihic, nu stiu cum rezista cei de langa ea ( deci nu am crezut ca cineva poate urla in acest fel, si atat timp, adica nonstop). La cine sa mai apelam?? Multumesc
Buna ziua,
cum/unde se poate contesta un aviz de cercetare a unui accident de munca , de traseu, de catre ITM , daca in urma cercetarilor , martorilor, declaratiilor, etc, se dovedeste ca nu a fost accident de munca , dar , dupa spusele lor, citez : " e mai simplu asa, mai putina hartogaraie"......
Ce obligatii are angajatorul fata de persoana "accidentata", daca in urma evenimentului petrecut cu 2 luni in urma de la definitivarea dosarului, nu a primit concediu medical cu cod accident de munca , iar neavand stagiu de cotizare obligatoriu , nu a primit nici un fel de concediu medical , nefiind platita si automat pontata nemotivat.
Buna ziua.....am si eu o intrebare, poate ma poate ajuta cineva concret.....sunt in concediu de crestere copil, mai am pana in martie 2017,cand cel mic implineste 2 anisori,.....as dori sa stiu,daca pana atunci, m-as putea angaja in alta parte? acum sunt angajata la o firma privata, dar ma intereseaza posturile de la stat,gen politie, pompieri,etc....pot sa dau concurs pt ele,fiind in ccc?? daca da, si as reusi, ce se intampla cu indemnizatia , ce ar urma mai departe? trebuie sa ma intorc mai repede din ccc sau cum se procedeaza? sper ca m=am facut inteleasa p.s.....am fost la primarie sa intreb, dar distinsa dna de acolo mi-a zis ca nu a mai auzit cazuri dinastea si nu stie ce sa imi raspunda.....mda, oameni competenti,ce sa zic......multumesc anticipat pentru raspunsuri