Suntem urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile, care cuprind un apartament si 2 bucati mici de teren. Cum putem sa procedam ca terenurile care nu sunt intabulate, sa ii parvina fratelui decedatului? Se poate face de la inceput trecerea prin certificat prin certificatul de mostenitor sau putem face un certificat pentru apartament si dupa aceea sa facem un act aditional la acesta?
Avocata noastra ne-a spus ca prin .legea.18, art.36 ar fi trebuit sa ni se atribuie si suprafata pentru care plateam chirie din curte.L-a noi este o situatie mai dificila deoarece proprietarul a fost pus in posesia terenului si noi nu am stiu inainte de a intra el in posesie de acest art.Consulta un avocat specializat pe legea 18 si depune cerere la prefectura prin care soliciti terenul
Am cumparat o locuinta cu Legea 112 intr-o curte cu mai multe familii.Curtea imobilului nu am putut sa o cumparam.Mai tarziu a aparut un mostenitor caruia primaria i-a atribuit curtea imobilului.In urma decesului mostenitorului cf.testamentului terenul a intrat in posesia mai multor persoane care l-a randul lor l-au vandut.Am aflat, cu intarziere, ca noi puteam sa cumparam si terenul curtii.cf.legii 18.Am inaintat o cerere la prefectura, dar am primit raspuns negativ. Mai putem sa facem ceva acum ca sa intram in posesia terenului?Va multumesc anticipat pt.raspuns.
As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija mamei. Nepoata mea vrea sa plece cu fiica peste hotare si tatal fetitei ii face necazuri nedorind sa ii elibereze procura. Tatal a recunoscut fetita, dar ea s-a nascut in afara casatoriei si este crescuta de la nastere de catre mama. Va multumesc mult si daca se poate sa primesc un raspuns cat mai urgent
am mostenit o casuta de la mama mea pe care si- revendica proprietarii.casa o am cumparata din 1996 cu L.112.Ce trebuie sa fac dat fiind ca citatia este pe numele mamei iar citatia a fost bagata de postarita in cutia postala.nu am semnat eu de primirea ei.As dori sa fac o cerere de amanare dar nu pot sa o fac pe numele meu. ajutati-ma cu un raspuns. va multumesc!
Stau intr-o curtea cu mai multi chiriasi care conf.legii 112 au cumparat locuintele in care au stat.Curtea a ramas primariei unde plateam anual chirie.De curand terenul a fost retrocedat proprietariilor care nu vor sa il vand pe bucati celor care au avut contract pe ele. Ce pot face pentru a cumpara suprafata pe care am avut contract?Este obligat proprietarul sa respecte dreptul de preemtiune daca vinde terenul altor persoane decat cele care am avut contract incheiat cu primaria?Va multumesc pentru raspuns