avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren de la mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren de la mostenitori

Stau intr-o curtea cu mai multi chiriasi care conf.legii 112 au cumparat locuintele in care au stat.Curtea a ramas primariei unde plateam anual chirie.De curand terenul a fost retrocedat proprietariilor care nu vor sa il vand pe bucati celor care au avut contract pe ele. Ce pot face pentru a cumpara suprafata pe care am avut contract?Este obligat proprietarul sa respecte dreptul de preemtiune daca vinde terenul altor persoane decat cele care am avut contract incheiat cu primaria?Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2007
stelutacata, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 11:37, 19 Aprilie 2007
cladirea este a ta? daca da...fuguta la cartea funciara si inscrieti superficia pe teren....chiar daca nu o sa vanda terenul tie tu o sa ai drept de folosinta pe durata existentei cladirii....si cu asa ceva in cartea funciara nu sa cumpere nimeni deci ramai in principiu singurul interesat de teren
Colegul are dreptate. Mergi la Cartea Funciara si inregistreaza dreptul de proprietate asupra cladiri si dreptul de superficie asupra terenului.

Referitor la intrebarea legata de dreptul de preemtiune, vanzatorii (noi proprietari) sunt obligati sa-l respecte la vanzarea terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare constructie fara terenul de sub ea mihaela1972 mihaela1972 in 2002 am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc)- am facut carte funciara pt el in 2004 am cumparat si terenul de sub spatiu - cota de teren ( ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei constructii, fara terenul aferent? nicusorilinca nicusorilinca As vrea sa va intreb daca este posibila, in conditiile legale actuale, vanzarea unei constructii, in cazul in care proprietar al terenului pe care a fost ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)