avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Activitate VictorMarinel

Activitate VictorMarinel

Va salut !
In urma unui dosar penal, s-a dispus clasarea + confiscarea unei sume de bani (700 lei). Incheiere finala, cu drept de contestatie etc etc.... De la pronuntare a trecut o saptamana, nu am primit inca nicio hartie... Intrucat eu locuiesc mai mult prin afara tarii, m-am dus atat la Judecatorie, cat si la Parchet sa-i intreb cum si unde pot achita aceasta suma si astfel sa scap de obligatii... Nimeni nu m-a putu lamuri, concluzia desprinsa fiind ca trebuie sa astept hartii oficiale si apoi cu ele ma duc sa platesc... Ok, problema e ca eu voiam sa platesc naibii ca trebuie sa plec din nou din tara peste cateva zile, nu pot sa-mi pierd serviciul acolo asteptand sa-mi trimita ei hotararea, despre care nimeni nu stie cand va fi trimisa...
Ce e de facut ? Sa las in acest caz o suma de bani in cont sa o popreasca ei automat ? Presupune acest lucru si alte plati colaterale, pe langa suma principala?
Pot spera ca (in conditiile in care nu stiu daca este posibil) cineva sa ridice in numele meu acea hartie si sa mearga sa plateasca?

Trecand peste faptul ca confiscarea a fost dispusa in baza unei aberatii legislative (fara a intra in detalii)... ma lovesc si de sincopele sistemului....vreau sa le dau bani si ei nu vor sa-i primeasca....

Va multumesc !
??
Chiar nu ma poate lamuri cineva? Dupa anul nou ar trebui sa plec din tara, si chiar nu stiu daca problema descrisa mai sus poate constitui o chestiune serioasa care sa-mi aduca alte necazuri apoi.... Multumesc mult !
Va multumesc ! Problema mea este faptul ca la data la care am fost citat nu ma voi afla in tara. Inteleg ca dosarul se claseaza, fiind incadrat in articolul respectiv... nu prea stiu insa la ce se refara partea cu "confiscarea speciala", intrucat este vorba despre un bun cu regim special pe care l-am instrainat prin act de vanzare-cumparare (autentic), act ce a fost transmis apoi autoritatilor cu scrisoare de inaintare, pt ca eu sa fiu scos din evidenta ca posesor al acelui bun. Eram detinator legal si autorizat al acelui bun. Ulterior, dupa vreun an, am fost instiintat ca mi s-a intocmit dosar penal, intrucat acel bun se poate comercializa doar de catre magazine specializate, autorizate in acest sens. Site-urile cu anunturi publicitare pe internet contin SUTE sau MII de anunturi privind comercializarea de catre persoane fizice a acestui tip de bunuri... Mi s-a spus de catre cel care a intocmit dosarul ca e o procedura standard si ca este obligat sa o faca pt ca asa prevede legea si ca sunt nenumarate persoane in aceeasi situatie, si ca toate se solutioneaza cu clasare (la mijloc fiind o lacuna a legislatiei). Ce nu inteleg si ma nelinisteste un pic e acea mentiune cu "confiscarea speciala"... Ce sa-mi confiste, intrucat eu nu mai detin acel bun de foarte multa vreme... ?
Am fost citat ca intimat suspect, pe art.315 lit. c NCPP, confiscare speciala, pe fond. In mare stiu cam despre ce este vorba, intrebarea e daca prezentarea mea la termenul anuntat este obligatorie, ori ce consecinte pot fi daca nu ma prezint. Inteleg ca este vorba despre clasare...
Multumesc !
Va multumesc !
Buna ziua,

O persoana este angajata a unei companii romanesti cu activitate in sectorul constructiilor. Compania opereaza pe teritoriul altui stat, cu utilajele proprii, inregistrate in Romania. In timpul desfasurarii activitatii, in incinta unei firme private, ca urmare a unei defectiuni tehnice, utilajul pierde fluide poluante (uleiuri) care murdaresc o portiune a incintei. Compania detinatoare a santierului apeleaza la o firma specializata de colectare si curatare a zonei, aceasta din urma emitand factura aferenta. Aceasta factura este transmisa apoi catre detinatorul si, ulterior - probabil - asiguratorului utilajului. Angajatorul ameninta operatorul utilajului ca in cazul in care asiguratorul nu-i va plati paguba si va trebui ca el sa plateasca, va actiona angajatul in instanta pentru recuperarea prejudiciului. Angajatul nu are nicio vina (pur si simplu a fost o defectiune tehnica), in contractul sau de munca nu sunt mentionate niciun fel de prevederi cu privire la raspunderi in asemenea situatii, in contractul sau de munca este mentionat ca activitatea si-o va desfasura la sediul social al angajatorului (in Romania), contractul de munca este incetat la momentul de fata, evenimentul produs nu a fost cauzat de vreo incalcare a legii, nu a fost solicitata prezenta autoritatilor la fata locului si nici nu au fost emise acte constatatoare din partea vreunei autoritati.
Exista temei legal pentru ca angajatorul sa poata obtine ceva de la angajat ? Va multumesc !