Am fost citat ca intimat suspect, pe art.315 lit. c NCPP, confiscare speciala, pe fond. In mare stiu cam despre ce este vorba, intrebarea e daca prezentarea mea la termenul anuntat este obligatorie, ori ce consecinte pot fi daca nu ma prezint. Inteleg ca este vorba despre clasare...
Multumesc !
Este vorba de sesizarea judecătorului de cameră preliminară în vederea luării măsurii de siguranţă a confiscării speciale sau a desfiinţării unui înscris.
O sa vi se comunice o copie a ordonanţei si o sa va puna în vedere că în termen de 20 de zile de la primirea comunicării puteti depune note scrise.
Daca nu doriti sa participati, se judeca in lipsa dvs daca ati fost legal citat.
Va multumesc ! Problema mea este faptul ca la data la care am fost citat nu ma voi afla in tara. Inteleg ca dosarul se claseaza, fiind incadrat in articolul respectiv... nu prea stiu insa la ce se refara partea cu "confiscarea speciala", intrucat este vorba despre un bun cu regim special pe care l-am instrainat prin act de vanzare-cumparare (autentic), act ce a fost transmis apoi autoritatilor cu scrisoare de inaintare, pt ca eu sa fiu scos din evidenta ca posesor al acelui bun. Eram detinator legal si autorizat al acelui bun. Ulterior, dupa vreun an, am fost instiintat ca mi s-a intocmit dosar penal, intrucat acel bun se poate comercializa doar de catre magazine specializate, autorizate in acest sens. Site-urile cu anunturi publicitare pe internet contin SUTE sau MII de anunturi privind comercializarea de catre persoane fizice a acestui tip de bunuri... Mi s-a spus de catre cel care a intocmit dosarul ca e o procedura standard si ca este obligat sa o faca pt ca asa prevede legea si ca sunt nenumarate persoane in aceeasi situatie, si ca toate se solutioneaza cu clasare (la mijloc fiind o lacuna a legislatiei). Ce nu inteleg si ma nelinisteste un pic e acea mentiune cu "confiscarea speciala"... Ce sa-mi confiste, intrucat eu nu mai detin acel bun de foarte multa vreme... ?
Chiar nu ma poate lamuri cineva? Dupa anul nou ar trebui sa plec din tara, si chiar nu stiu daca problema descrisa mai sus poate constitui o chestiune serioasa care sa-mi aduca alte necazuri apoi.... Multumesc mult !