avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Activitate DaniCroitor

Activitate DaniCroitor

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi în situația asta nu aș putea să parchez în dreptul oricărei parcări blocândui accesul (duc și eu mai departe idea)? Doar sunt pe spațiu public. Lângă mine este un bloc care are barieră la intrarea în parcare; eu parchez în fața barierei pe domeniul public, e ok? Parcă totuși nu sună bine.
Salutare,
Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a permis lățimea parcelei pe care e construit blocul.

Blocul e la stradă iar înainte de bloc și după bloc, se parchează așa cum se parchează la noi, dar bineînțeles că din moment ce blocul a fost contruit și trântită parcarea în față, nu se mai poate parca pe domeniul public fără a bloca parcarea sau cel puțin o parte din ea.

Eu împreună cu alții care nu au plătite locurile de parcare disponibile obișnuim să mai parcăm în fața parcării astfel încât cei care au parcarea în dreptul locului unde am parcat pot avea acces la locul lor trecând prin fața celorlalte locuri de parcare și ajungând la locul lor.

În ultima perioadă primesc câte un bilețel sub ștergător în care sunt anunțat, probabil de unul dintre propietarii locurilor respective, că blochez accesul într-o parcare privată.

Înțeleg situația, dar atâta timp căt tu de fapt ai acces la locul tău de parcare, de ce te deranjează că o faci prin altă parte și nu direct prin dreptul locului respectiv?

Greșesc în situația asta? Cum se procedează? Nu am voie să parchez pe spațiul public atâta vreme cât oamenii au acces la locul lor de parcare?

Menționez că nu sunt semne montate de propietarul sau administrația blocului cu "parcare privată", doar în dreptul unora dintre locuri scrie "nu parca" sau numărul unui apartament. Parcarea nu este îngrădită, nu are barieră, sau un loc dedicat pentru acces. Accesul la locurile de parcare se poate faci din stradă direct prin dreptul fiecărui loc de parcare, traversând trotuarul.

Mulțumesc!
Bună,
Au trecut 30 de zile de când am primit o amendă însoțită de reținerea persmisului de conducere dar procesul verbal încă nu mi-a fost trimis acasă.

Ce se poate face de aici înainte?

Mulțumesc
Buna, as vrea sa faci contestație pentru un radar ce l-am luat săptămana trecută moment in care mi s-a luat si permisul.
As vrea sa știu care e procedura si ce documente/dovezi as putea cere in instanța care sa arate ca radarul circula legal si ca eu am fost prins in mod legal - m-ar interesa dacă se poate sa știu in baza căror legi pot cere dovezile respective.

In situația mea polițistul nu mi-a permis sa scriu mențiunile, am acest lucru in filmare si soția ca martor lângă mine, cum agentul a plecat iar eu am strigat după el sa m-a lase sa scriu mențiunile. Inițial m_a întrebat dacă am mențiuni dar când a fost sa le scriu agentul a plecat. Bineînțeles ca procesul verbal a rămas la agent, bănuiesc ca o să-mi vina la posta, am primit doar o chitanța/ autorizație de circulație pr 15 zlle deoarece permisul m-a fost ridicat.

De asemenea in localitatea in care am fost prins sunt 3 variații de restricție de viteza: 50, 60 si este o zona goală -câmp, la începutul căreia apare semnul de anularea tuturor restricțiilor, dar in autorizația ce am primit-o este menționat doar numele drumului si ca limita era de 50, totuși cred ca trebuie sa se facă dovada locului exat unde s-a produs ilegalitatea, nu? Este vreo lege si in acest sens?

Un alt lucru, agentul nu s-a legitimat. Mi-a spus doar numele lui si când i-am spus de legitimație mi-a arătat insigna. Legal nu trebuie sa-mi arate legitimația ori asta e singura metoda legală de a se legitima? Ce lege arată acest aspect?

Ultimul lucru. Se poate face o cerere ceva prin care sa pot circula pe perioada procesului?