avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație radar si ridicare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație radar si ridicare permis

Buna, as vrea sa faci contestație pentru un radar ce l-am luat săptămana trecută moment in care mi s-a luat si permisul.
As vrea sa știu care e procedura si ce documente/dovezi as putea cere in instanța care sa arate ca radarul circula legal si ca eu am fost prins in mod legal - m-ar interesa dacă se poate sa știu in baza căror legi pot cere dovezile respective.

In situația mea polițistul nu mi-a permis sa scriu mențiunile, am acest lucru in filmare si soția ca martor lângă mine, cum agentul a plecat iar eu am strigat după el sa m-a lase sa scriu mențiunile. Inițial m_a întrebat dacă am mențiuni dar când a fost sa le scriu agentul a plecat. Bineînțeles ca procesul verbal a rămas la agent, bănuiesc ca o să-mi vina la posta, am primit doar o chitanța/ autorizație de circulație pr 15 zlle deoarece permisul m-a fost ridicat.

De asemenea in localitatea in care am fost prins sunt 3 variații de restricție de viteza: 50, 60 si este o zona goală -câmp, la începutul căreia apare semnul de anularea tuturor restricțiilor, dar in autorizația ce am primit-o este menționat doar numele drumului si ca limita era de 50, totuși cred ca trebuie sa se facă dovada locului exat unde s-a produs ilegalitatea, nu? Este vreo lege si in acest sens?

Un alt lucru, agentul nu s-a legitimat. Mi-a spus doar numele lui si când i-am spus de legitimație mi-a arătat insigna. Legal nu trebuie sa-mi arate legitimația ori asta e singura metoda legală de a se legitima? Ce lege arată acest aspect?

Ultimul lucru. Se poate face o cerere ceva prin care sa pot circula pe perioada procesului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:12, 28 Iulie 2016
Dupa depunerea plangerii la judecatorie solicitati eliberarea unui certificat de grefa cu care va prezentati la politie ptr restituirea permisului pana la o hotarare definitiva a instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar CosminellO CosminellO Buna ziua, Am fost inregistrat cu aparatul radar pentru depasirea vitezei legale cu 25 km/h. Am solicitat agentului sa-mi prezinte atestatul de operator ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar Popesku Popesku Buna ziua . azi am fost prins de radar , nu cu mult dar asta e. PV a fost completat de un agent , iar viteza a fost constatata de un alt agent care era pe ... (vezi toată discuția)