avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate marinadumbrava

Activitate marinadumbrava

Multumesc.am procedat exact asa cum scrie.Am pus la dispizitia angajatorului actele dar tot nu mi sa facut deducerea.ei sustin ca nu eu trebuie sa platesc,ci ei trebuie sa-mi vireze banii in contul de pensie ca sa mi-i poata deduce.mie mi se opreste contributia la p3 in mod automat cand intra salarul pe card.ce trebuie sa fac in acest caz?ma adresez anaf sau ce?
Buna ziua.va rog sa-mi trimiteti din nou link-il caci nu il gasesc unde l-ati trimis.va multumesc,o zi buna
Problema mea este ca angajatorul nu i-mi deduce p3-ul deoarece am facut contractul de aderare prin direct debit.Mi sa spus ca trebuia sa le cer lor acordul si ei sa-mi vireze banii in contul de p3,alfel nu mi se piate face deducerea
O zi buna
gi-jane2 a scris:

Dupa cum am mai spus, nu stiam, m-am documentat si va pusesem link , acolo aveti si articolele din lege si cum sa procedati.
Zi senina !
( pt a raspunde, se apasa pe raspunde, e in josul ecranului, nu pe citeaza)

Art 57 legea 571/2003 si art 79 legea 227/2015 .dupa cum am mai spus nu sunteti la curent cu legislatia
Scuze dar cred ca ar trebui sa va puneti la curent cu codul fiscal.si angajatul are de ducere de pana la echivalentul a 400 euro pe an

Buna seara.Cum poti deduce pensia facultativa pilon 3 din impozitul pe salar,fara a depinde de angajator?
Buna ziua.In kuna ianuarie 2021 mi-am facut pilonul3 de pensie deoarece este deductibil din impozitul pe salar.Am incheiat contractul cu direct debit pt a mi se opri suma automat cand intra salarul si am adus copia contractului de aderare la societatea unde lucrez si am depus cerere pt deductibilitatea din impozit.Cei de la serviciu au refuzat sa-mi faca deducerea pe motiv ca trebuia sa le cer acordul si ca trebuia sa fac contractul astfel incat ei sa-mi vireze banii in contul de pensie.Cum trebuie sa procedez?Piate am interpretat eu legea gresit,desi pare destul de clara?Va multumesc
dar in caz de pagube provocate de vecini?daca nu ai nici un fel de restanta la plata ratelor ce drepturi ai?caci mie banca mi-a blocat banii pe care mi ia acordat asiguratorul ca despagubiri intr-un cont al lor
am un credit ipotecar la care binenteles ca am si asigurarile necesare.de curind am avut probleme cu vecinii de deasupra mea si am fost nevoita sa apelez la asigurator pt a-mi recupera paguba produsa de dinsii.asiguratorul a intocmit dosarul si a cerut acordul bancii pt a mi se vira banii pt despagubire.in prima faza banca si-a dat acordul deoarece nu exista restante la plata creditului,dupa care a revenit si au trimis ei un cont in care sa se vireze banii la care am dreptul pt despagubire mie cerindu-mi sa le prezint chitante ,facturi etc precum si poze care sa dovedeasca reparatiile.ma intreb ce rol mai are asigurarea daca in caz de daune tu mai intii trebuie sa repari ca mai apoi sa-ti recuperezi banii.rolul unei asigurari nu este ea pt a avea cu ce sa repari sau sa recontruiesti,in caz de daune mai mari?in mod logic si normal nu trebuie sa ti se dea banii ca sa poti efectua reparatii sau acoperi orice fel de daune?cind am incheiat asigurarea si contractul de ipoteca cu banca mi sa comunicat ca numai in cazul in care exista restante la plata creditului banca i-mi blocheaza banii pe care ar trebui sa ii incasez eu de la asigurator.
De aprox 4 ani am doua joburi .pe linga cel de confectioner imbracaminte sint si agent la provident financial romania de aprox 4 ani asta deoarece trebuie sa-mi platesc creditul ipotecar care il am.
de ce trebuie sa platesc absolut toate contributiile catre bugetul de stat si de la al 2-lea job?si de ce nu se calculeaza deducere personala de baza separat pt ambele salarii?ar trebui totusi sa existe unele facilitati pt pers ca mine,caci nu sint singura in aceasta situatie.sau se prefera sa ajungem sa nu ne mai platim creditele.nu beneficiez de nici o scutire de la nimic sau de vreun fel de ajutor pe timp de iarna .pe cind cei care prefera sa nu munceasca beneficiaza de nenumarate ajutoare ,au aceleasi beneficii ca si noi cei care muncim 10-12 ore zilnic din punc de vedere al sanatatii si nu stiu sincer peste 21 de ani cind voi iesi la pensie care va fi diferenta de pensie dintre mine si altii ca mine si cei care nu au muncit in viata lor.vedem chiar si acum ce dif este intre pensia sociala plus celelalte ajutoare de care beneficiaza cei cu pensii sociale si cei care au muncit o viata.e corect?ii intreb pe domnii care isi bat joc de noi prin legile care le dau.sa se gindeasca ca tot noi platim si salariile si pensiile lor.