avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Intrebare despre contributiile obligatorii
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Intrebare despre contributiile obligatorii

De aprox 4 ani am doua joburi .pe linga cel de confectioner imbracaminte sint si agent la provident financial romania de aprox 4 ani asta deoarece trebuie sa-mi platesc creditul ipotecar care il am.
de ce trebuie sa platesc absolut toate contributiile catre bugetul de stat si de la al 2-lea job?si de ce nu se calculeaza deducere personala de baza separat pt ambele salarii?ar trebui totusi sa existe unele facilitati pt pers ca mine,caci nu sint singura in aceasta situatie.sau se prefera sa ajungem sa nu ne mai platim creditele.nu beneficiez de nici o scutire de la nimic sau de vreun fel de ajutor pe timp de iarna .pe cind cei care prefera sa nu munceasca beneficiaza de nenumarate ajutoare ,au aceleasi beneficii ca si noi cei care muncim 10-12 ore zilnic din punc de vedere al sanatatii si nu stiu sincer peste 21 de ani cind voi iesi la pensie care va fi diferenta de pensie dintre mine si altii ca mine si cei care nu au muncit in viata lor.vedem chiar si acum ce dif este intre pensia sociala plus celelalte ajutoare de care beneficiaza cei cu pensii sociale si cei care au muncit o viata.e corect?ii intreb pe domnii care isi bat joc de noi prin legile care le dau.sa se gindeasca ca tot noi platim si salariile si pensiile lor.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 04:41, 2 August 2016
Doua aspecte concrete si o observatie personala:

1) Deducere personala de baza este doar la unul din cele doua locuri de munca, cel de baza, de unde ii vine si numele.
2) Se retin toate contributiile caci asa sunt legile facute, doua salarii, doua randuri de contributii.

Observatie - abordarea fiscala cu privire la cei care nu muncesc si cei care muncesc, este aceeasi in toata Europa. De ce credeti ca se inghesuie toti nespalatii ca sa ajunga in Europa de west? Pentru ca acolo, chiar daca nu muncesc, nu au dar li se da, si pot trai spargand seminte si drogandu-se la colt de strada, iar cei care muncesc, obtin venituri cinstite si au proprietati platesc impozite de le iese pe nas si scutiri nimic, doar sentimentul ca au si ca lasa ceva dupa ei. Asta-i tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineata.am 16 ani și 7 zile de munca .sunt pensionat ... Paula1977 Paula1977 Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și ... (vezi toată discuția)
Carte de munca vs.contributii cas / sanatate tanguera tanguera Buna ziua Am auzit ca, in calitate de administrator (\"patron\";) ) al unei societati comerciale pot face contract cu casa de pensii si casa de sanatate ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 263/2010 - contract de asigurare sociala lacramitza76 lacramitza76 Am mai avut aceasta problema dar pana sa vina efectiv timpul sa o rezolvam s-a schimbat legea si..nu mai este valabila cea veche,clar.Este vorba despre mama ... (vezi toată discuția)