avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat ...

Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și cei care nu au muncit o zi sau au ani mai putini de munca? Mulțumesc siniertati
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:22, 4 Octombrie 2024
Asta spune legea. nu noi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se ia in calcul numai nr anilor lucrati, ci si valoarea salariului avut.
Iar pensionari care n-au lucrat nici o zi nu exista.
Stagiul minim pentru pensionare este de minim 15 ani, nu zero zile.
Am 16 ani

Dapix a scris:

Nu se ia in calcul numai nr anilor lucrati, ci si valoarea salariului avut.
Iar pensionari care n-au lucrat nici o zi nu exista.
Stagiul minim pentru pensionare este de minim 15 ani, nu zero zile.
Am 16.M_ am referit la asistații sociali

Cei asistati social au ajutoare sociale platite de Primarie , nu pensii . Cu tot respectul - si dvs. aveti o indemnizatie sociala , acei 259 lei . Pensia care vi se cuvine , calculata in functie de contributiile dvs. la sistemul de pensii , atata este , 1022 lei . Statul a hotarat ca nici o pensie nu poate fi mai mica de 1281 lei astazi , indiferent cat iese din calcule . Deci , pensionarilor carora pensia le iese mai mica ( indiferent cat de mica ) , Statul le completeaza de la buget suma pana la cei 1281 lei , prin indemnizatia sociala . Dar toti trebuie sa aiba calitatea de pensionari , de drept sau de boala . Iar cei fara stagiu de cotizare NU pot fi pensionari .
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea are 66 de ani. a lucrat putin peste 7 ani ... ybes ybes Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani si a primit Decizie de pensionare pe O(zero). Are dreputul la Indemnizația socială pentru ... (vezi toată discuția)
Am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele ... Nicolae7 Nicolae7 am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele de pensionare la 65 ani in august, s-a aprobat o pensie de asigurari sociale de 835. Stagiul de ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala pentru persoanele care nu au stagiul de cotizare complet (12 ani si 4 luni) SimonaDaniela87 SimonaDaniela87 Buna ziua. As dori sa rezolv o enigma despre care nimeni nu ma poate lamuri. Daca mama mea are stagiu de cotizare de 12 ani si 4 luni, nu se incadreaza pentru ... (vezi toată discuția)