avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani ...

Buna ziua. Mama mea are 66 de ani. A lucrat putin peste 7 ani si a primit Decizie de pensionare pe O(zero). Are dreputul la Indemnizația socială pentru pensionari. Daca da , ce trebuie sa fac pentru a o primi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:22, 13 Septembrie 2024
Presupun ca a primit respingere a cererii de pensionare . Ca sa acceada la o pensie ar trebui sa aiba minim 15 ani contributivi . Indemnizatia sociala este pentru cei care indeplinesc conditiile de pensionare , dar pensia cuvenita lor este mai mica decat minimul de 1281 lei . Mama poate solicita Primariei un ajutor social , dar si acesta se acorda cu anumite conditii , va interesati acolo .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineata.am 16 ani și 7 zile de munca .sunt pensionat ... Paula1977 Paula1977 Bună dimineata.Am 16 ani și 7 zile de munca .SUNT pensionat pe caz de boala _ gr 3..Este normal sa am doar 1022 pensie plus indemnizația sociala 259 ca și ... (vezi toată discuția)
Am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele ... Nicolae7 Nicolae7 am lucrat 10 ani in romania, am cumparat 5 ani, am bagat actele de pensionare la 65 ani in august, s-a aprobat o pensie de asigurari sociale de 835. Stagiul de ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)