avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate AlexStefan01

Activitate AlexStefan01

Buna ziua, as avea o intrebare cu privire la schimarea societatii din srl debutant in srl. Am depus toate documentele necesare la Registrul Comertului pentru modificare. Zilele acestea ar trebui sa mi se elibereze un nou CUI si constatatoarele aferente. Intrebarea este daca la Anaf se depune ceva. Am intrebat la Registrul Comertului si mi-au spus ca din cate stiu ei nu se depune nimic. Multumesc.
Răspuns la discuția Plata factura proforma
Multumesc frumos!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Am un furnizor care mi-a emis o factura proforma pentru avans 100% a unui produs in data de 26.07.2016, pe care am achitat-o prin banca. Produsul mi s-a livrat la data de 01.08.2016 impreuna cu factura fiscala. Intrebarea mea este cum se inregistreaza plata din 26.07.2016, avand in vedere ca factura proforoma nu se inregistreaza in contabilitate? Multumesc.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Dar am inteles ca acest act se poate nota in cartea funciara, fiind titlu executoriu. Daca in acest antecontract stipulam la obligatiile vanzatorului ca nu are voie sa vanda unei alte persoane pana la finalizarea contractului de vanzare-cumparare. Iar in cazul in care acesta totusi o face sa fie obligat la restituirea avansului si eventual daune.
Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil cu promisiune de vanzare cumparare.
Se va plati la semnare un avans, iar diferenta pana la valoarea integrala a pretului in termen de 4 luni. Intrebarea este care sunt riscurile incheierii unui astfel de act din punct de vedere al cumparatorului?