avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate fbica2002

Activitate fbica2002

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot v-a lasat sa platiti in rate, cel mai bine ar fi sa stabiliti cu persoana cate rate si ce valoare pentru fiecare rata este OK (de ex 1000 lei/rata sau 700lei/rata) si atunci veti sti amandoi ca in maxim 10 luni ati achitat suma. Totodata daca persoana are si un cont bancar se poate vira acolo suma agreata lunar ca sa nu o mai puneti pe drumuri la posta romana si totodata veti avea la indemana extrasele bancare care atesta oficial platile facute.
Multumesc pentru raspuns. Mie mi se pare ca este usor ilegal sa ai dreptul sa ceri asa ceva in Romania, deoarece se pare ca ori accepti genul asta de prima, ori nu, dar se pare ca firma nu doreste sa schimbe mentiunea returnarii primei brute.
Cum as putea arata ca este o constrangere ilegala ceea ce se mentioneaza in acest tip de contract si probabil facuta din exces de zel?

Multumesc
Probabil nu m-am exprimat eu bine. Totul pleaca de la faptul ca firma dorind sa motiveze anagajatul in a depune un efort suplimentar pentru executia unor sarcini a introdus acest tip de rasplata ca act aditional, cu atributii si puncte definite, iar in caz ca angajatul nu isi va indeplini sarcinile la maxim 1 an de la primirea ultimei transe, atunci angajatul ar trebui sa returneze suma bruta si nu cea neta.
Multumesc, ideea este ca orice suma acordata brut unui angajat va fi primita sub forma neta, asadar in caz de restituire din vari motive angajatul nu poate face fizic restituirea sumei brute pentru ca o parte din bani au intrat in posesia statului prin impozit, CAS...
Multumesc, este de fapt un act aditional la CM prin care se ofera un bonus brut de x lei in cateva transe, dar care stipuleaza ca daca angajatul reziliaza contractul de munca inainte de 1 an de la plata ultimei transe va plati suma bruta acordata. Din pacate nu suma bruta intra in posesie atunci cand se adauga la salar, ci se impoziteaza ca salariul brut.
Buna ziua,
cat de legal este ca la acordarea unei prime brute in cadrul firmei sa se ceara returnarea aceleiasi sume brute de catre anagajat (pe o perioada de 1 an de zile de la acordarea primei) avand in vedere ca angajatul primeste de fapt prima impozitata si nu cea neta?

Multumesc
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze de intarziere,

Intre timp am rezolvat, in sensul ca asigurarile si-au platit fiecare jumatate din parte si am reusit sa fac interventia si transportul in conditii excelente pana la domiciliu. Totalul a fost de 5640 eur si nu a trebuit sa platesc nimic. In concluzie sistemul a functionat impecabil si am fost uimit cum intr-o tara europeana poti sta 7 zile in spital si sa ai o interventie chirurgicala fara nici o chletuiala suplimentara (atentii sau spagi). I-am intrebat pe colegii de salon ca sa fiu sigur ca voi fi tratat cum se cuvine, daca la ei exista un sistem de recompense din partea pacientilor ca recunostinta pentru bunele servicii si mi-au spus ca singurul lucru ce pot sa il fac este sa ii ofer de exemplu doctorului o cina in oras ca intre prieteni, dar in rest in spital nu se dau cadouri de nici o forma.

La un an de zile a trebuit sa scot placa metalica ce mi-a fost montata si acest lucru a decurs excelent in spitalul din Gyula (Ungaria) pentru ca nu am mai avuyt curajul sa merg in Romania. Asta pentru ca nici un doctor din tara nu a putut garanta ca aveau cap la surubelnita pentru suruburile care au fost montate la placa respectiva la genunche.

La fel a fost si in spitalul din Ungaria, in sensul ca nu a fost nevoie de nici o atentie pentru personalul spitalului si pot zice ca dupa cele doua interventii nu am avut nici un efect secundar, iar recuperarea a fost completa.

Asadar in concluzie recomand ca inainte de plecarea din tara sa se faca atat o asigurare privata cat si sa existe cardul european de sanatate pentru a fi protejat in caz de accident si interventie chirugicala si transport inapoi in tara.
O zi buna
Multumesc pentru clarificare, deci inseamna ca partile pot conveni orice perioada si legea sau codul muncii nu mentioneaza un maxim al perioadei dupa inceptarea contractului de munca. Adica daca angajatorul vrea sa puna 10 ani ca perioada este OK?
Buna ziua,
Cat de legal este sa semnezi un contract de confidentialitate pe perioada cand esti angajat la o firma care se aplica si pe perioada cand nu mai esti angajat in urmatorii 3 ani? Exista in lege acest tip de aplicabilitate sau este un abuz al conducerii firmei?
Va mulțumesc pentru clarificari. Foarte utile detaliile. Astazi urmeaza sa ma sune cei de la Alianz (Mondial) sa vedem ce detalii mai au nevoie de la mine si cum organizam transportul in tara.