avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza confidentialitate dupa terminarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza confidentialitate dupa terminarea contractului de munca

Buna ziua,
Cat de legal este sa semnezi un contract de confidentialitate pe perioada cand esti angajat la o firma care se aplica si pe perioada cand nu mai esti angajat in urmatorii 3 ani? Exista in lege acest tip de aplicabilitate sau este un abuz al conducerii firmei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 18 Aprilie 2019
Codul Muncii
art.26
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
.....
Multumesc pentru clarificare, deci inseamna ca partile pot conveni orice perioada si legea sau codul muncii nu mentioneaza un maxim al perioadei dupa inceptarea contractului de munca. Adica daca angajatorul vrea sa puna 10 ani ca perioada este OK?
Nu se mentioneaza o anumita perioada in legislatie ... aceasta se poate stabili de comun acord intre cele doua parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cm - clauza de confidentialitate polaris polaris Buna ziua, Am primit de curand la semnat un act aditional la contractul meu de munca privind introducerea unei clauze de confidentialitate. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Plata daune-interese prin incalcarea confidentialitatii in derularea cim adriana.chiritescu adriana.chiritescu STUDIU DE CAZ: Am lucrat intr-o multinationala timp de 1 an pana cand mi s-a cerut demisia pe motiv ca nu voi putea indeplini targhetul de vanzari aferent ... (vezi toată discuția)