Art. 158. - (1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.
Despre ce fel de confidentialitate este vorba in cazul salariului? Intreb deoarece, in cazul in care ai nevoie de o adeverinta, aceasta trece prin 3-4 "maini" si ajunge la o anumita instutie unde mai este trecuta prin cel putin o mana. Deasemenea salariul este stiut de reprezentantii salariatilor, reprezentanti care nu am citit sa aiba responsabilitatea confidentialitatii salariilor ci numai a datelor tehnico-economice ale firmei. Este stiut de alte persoane din cadrul ITM, AJOFM, CJS care nu am garantia ca pastreaza confidentialitatea unui anume salariu. Si in sfarsit, confidentialitatea salariului nu este egala cu secretul de serviciu, ca beneficiar am dreptul sa-l fac cunoscut sau nu. Se pare ca aceasta confidentialitate a prins bine pana acum in sistemul bugetar unde salariul devenise spor si sporurile salarii.