avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am avut un accident la schi pe o pârtie amenajată. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am avut un accident la schi pe o pârtie amenajată. Dețin două asigurări de călătorie și de sănătate, pot recupera cheltuielile de la ambii asigurători sau vor plăti fiecare câte jumătate?

Buna ziua.
Am doua asigurari de calatorie, una aferenta unui card de credit gold si una facuta pe perioada deplasarii in strainatate la schi.
In aceeasi perioada am avut un accident la schi pe o partie amenajata. De aceea a trebuit sa ma internez de urgenta la un spital de stat din tara respectiva (membra UE). La acest spital am suferit o interventie chirurgicala dupa investigatiile necesare (raze x tomografie...) Am contactat ambii asiguratori in termen de 24 ore de la producerea accidentului. Spuneti-mi va rog daca se pot recupera cheltuielile de la ambii asiguratori sau doar jumate-jumate. Nu stiu ce prevede legislatia dar mi se pare normal ca avand doua polite, fiecare asigurator sa plateasca suma integrala.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 03:52, 28 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vor plati , fiecare dintre ei , cate jumatate din suma pe care dv ati platit-o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru promptitidine. Deci inseamna ca daca e4au 3 asiguratori suma se impartea la 3? Va intreb pt ca in prima zi cand am vorbit cu primul asigurator Allianz, mi s-a recomandat sa fiu transportat in Romania pt interventie, pt ca asiguratorul nu dorește sa plateasca aceasta interventie. Dat fiind in joc sănătatea mea si cunoscand conditiile de la noi din tara si faptul ca prelungind perioada in care sa inceapa operatia cu cateva zile am decis totusi sa raman in tara unde a avut loc accidentul. Credeti ca ar putea fi probleme din cauza acestei decizii? Sau intors in tara trebuie sa actionez asiguratorii in instanta in caz de eschivari din partea acestora? Va mulțumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la aceasta data ati achitat dv servici medicale ?In mod normal se face decontarea directa de catre asigurator catre unitatea medicala in care sunteti internat.Daca a-ti achitat dv.v-a trebui ca la intoarcerea in tara sa va adresati asiguratorului pt despagubire in baza facturilor si a documnteleor medicale. Nu este recomandat, va trebui sa suportati si traducerile acestora
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru promptitudine.
Pana la ora actuala am platit consultul initial si o orteza pe care am cumparat-o azi. Dar in principiu din cate stiu factura serviciilor medicale, cea de cca 4 5 mii de euro se da la iesirea din spital daca nu se rezolva prin cele doua asigurari. Unul din asiguratori nu a reusit inca sa faca legatura cu spitalul si dc nu va reusi pana luni, cel de-al doilea s-a exprimat deja ca nu poate suporta cheltuiala asa ca va trebui sa platesc eu. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Am uitat sa precizez ca este vorba de fractura iar pe polita spune ca sunt asigurat la accidente iar valoarea este de pana la 30000 euro din care 10000 euro transportul. Deci nu vad cum asa un asigurator sa nu poata plati o interventie de cca 4000 5000 euro

Alte discuții în legătură

Decontare plata spitalizare pentru accident in afara muncii dan890 dan890 Buna ziua, Sunt de meserie sofer si am avut acum cateva luni un accident in timpul serviciului in Austria. Am fost spitalizat doua zile intr-o clinica in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in situatia unui accident in strainatate ( franta) ... Ionescu Theodor Ionescu Theodor Buna ziua , In situatia unui accident in strainatate ( Franta) care implica transportul accidentatului de la Cabinetul Medical Local la un Spital in vederea ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident de circulatie produs in irlanda ContSters71247 ContSters71247 Am sa descriu o intamplare reala. In urma cu ceva timp sora mea si-a vizitat o prietena in Irlanda. Intr-o seara au fost la o familie de romani. La plecare ... (vezi toată discuția)