Am sa descriu o intamplare reala. In urma cu ceva timp sora mea si-a vizitat o prietena in Irlanda. Intr-o seara au fost la o familie de romani. La plecare gazda, d-na, s-a oferit sa le conduca cu masina. In timp ce le ducea a avut loc un accident de circulatie, vinovata fiind d-na romanca. Sora mea a fost dusa cu ambulanta la spital, i s-a facut un ,,cocteil'' de calmante (banuiesc !) i s-a dat o pereche de carje si a fost externata ! Avea cardul de sanatate si o asigurare de sanatate privata, dar fiind efectiv bulversata/speriata de ,,tratament'' a luat avionul spre tara. A venit in carje ! In tara a consultat un ,,buchet'' de medici (clinica privata !!!), toti asigurand-o ca e vorba despre o contuzie severa, nimic grav. Cum durerea nu ceda, a ajuns dupa un timp la un adevarat medic care a descoperit o fractura de col femural, inclusiv niste aschii de os . Asta in conditiile in care facuse ,,n'' investigatii si a fost consultata de vreo 5-6 profesori, medici primari, etc. Fractura s-a vindecat foarte bine fata de cum a fost (ne)tratata. A ramas in schimb cu o alterare a mersului, mai ales cand este obosita. Noul mers i-a fost ,,garantat'' pe viata. Intre timp am contactat un avocat in Irlanda, am tradus dosarul medical in engleza, autentificat, parafat, etc.
Ii rog pe stimatii cititori sa ne ajute cu un sfat, de pilda poate stie cineva cum e legislatia asigurarilor in Irlanda ! E posibil sa mai fi patit cineva un asa necaz, cum a procedat ? Orice sfat/indrumare va fi bine primit !
Va multumesc ! Cu stima,
Cel mai recent răspuns:
ContSters71247 , utilizator
05:50, 9 Februarie 2011