avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o casa la ...

În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o casa la tara dar trebuie sa ii plătesc unei rude sulta în valoare de 7000 lei. Acesta mi a solicitat prin whatsapp sa ii plătesc în rate asa cum pot. Am pus prin posta romana prima rata de 100 lei dar aceștia nu au vrut sa ii ridice de la posta. Eu continui sa le trimit lunar aceeași suma dar nu vor sa o ridice de la posta. Nu am posibilitatea sa plătesc toată suma o data. În hotărârea judecătorească nu este stabilit termen. Ce pot sa fac sa primească sulta?
Cel mai recent răspuns: fbica2002 , utilizator 12:22, 9 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
100 lei?
Incercati sa le trimiteți măcar 1500 lei.

Va pot executa silit.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil o sa va execute silit poate chiar pe bunul respectiv.Nu pot sa imaginez cum ar fi cineva de acord cu o sulta de 100 de lei.Persoana s a gandit ca platiti in 2,3 rate nu in 7 ani ..
Sulta este pentru egalizare valorica a doua terenuri aflate în intravilan cu aceeași suprafață, al meu având și construcție. Nu este specificat termen și modalități de plata a sultei iar hotărârea judecatoreasca este definitiva. Este aceeași situație?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Probabil o sa va execute silit poate chiar pe bunul respectiv.Nu pot sa imaginez cum ar fi cineva de acord cu o sulta de 100 de lei.Persoana s a gandit ca platiti in 2,3 rate nu in 7 ani ..

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu e specificat un termen, trebuie platit de indata, altfel va executa silit.
A fost draguta persoana ca va lasa in rate, dar asta nu inseamna sa ii trimiteti cate 100 de lei .
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. este aceesi situatie.
Daca nu este specificat un termen, atunci trebuie sa achitati intreaga suma imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii.
In caz ca nu o achitati, poate oricand sa va execute silit, inclusiv prin scoaterea la licitatie a bunurilor imobile (teren+casa).
Oricum, nu este frumos din partea dvs. sa va bateti joc trimitand cate 100 lei /luna, dupa ce ca a fost de acord sa va lase in cateva rate si sa nu va ceara toata suma deodata.

Printr-o astfel de atitudine exista posibilitatea sa pierdeti ceea ce vi s-a atribuit prin hotararea judecatoreasca.

Crissbts a scris:

Sulta este pentru egalizare valorica a doua terenuri aflate în intravilan cu aceeași suprafață, al meu având și construcție. Nu este specificat termen și modalități de plata a sultei iar hotărârea judecatoreasca este definitiva. Este aceeași situație?

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

Alte discuții în legătură

Pot dobandi act de proprietate inainte de plata sultei? ContSters335821 ContSters335821 Daca am de platit o sulta , iar aceasta ste inscrisa in cartea funciara , ma pot considera proprietar ? Pot avea un certificat de proprietate ? Intreb deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc sultele moricutza moricutza sultele pot fi achitate in cantitati mici si lunar ? sau exista posibilitatea de executare silita in cazul in care nu dau toti banii odata?' se platesc prin ... (vezi toată discuția)