avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o casa la ...

În urma unei succesiuni în instanta, am dobândit o casa la tara dar trebuie sa ii plătesc unei rude sulta în valoare de 7000 lei. Acesta mi a solicitat prin whatsapp sa ii plătesc în rate asa cum pot. Am pus prin posta romana prima rata de 100 lei dar aceștia nu au vrut sa ii ridice de la posta. Eu continui sa le trimit lunar aceeași suma dar nu vor sa o ridice de la posta. Nu am posibilitatea sa plătesc toată suma o data. În hotărârea judecătorească nu este stabilit termen. Ce pot sa fac sa primească sulta?
Cel mai recent răspuns: fbica2002 , utilizator 12:22, 9 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot v-a lasat sa platiti in rate, cel mai bine ar fi sa stabiliti cu persoana cate rate si ce valoare pentru fiecare rata este OK (de ex 1000 lei/rata sau 700lei/rata) si atunci veti sti amandoi ca in maxim 10 luni ati achitat suma. Totodata daca persoana are si un cont bancar se poate vira acolo suma agreata lunar ca sa nu o mai puneti pe drumuri la posta romana si totodata veti avea la indemana extrasele bancare care atesta oficial platile facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot dobandi act de proprietate inainte de plata sultei? ContSters335821 ContSters335821 Daca am de platit o sulta , iar aceasta ste inscrisa in cartea funciara , ma pot considera proprietar ? Pot avea un certificat de proprietate ? Intreb deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc sultele moricutza moricutza sultele pot fi achitate in cantitati mici si lunar ? sau exista posibilitatea de executare silita in cazul in care nu dau toti banii odata?' se platesc prin ... (vezi toată discuția)