Buna ziua.
Trebuie sa obtin o copie dupa sentinta de divort al parintilor mei. Problema este ca parintii mei sunt decedati, iar eu nu stiu nici numarul de dosar si nici numarul de inregistrsre al sentintei si cred ca in conditiile acestea nu pot sa ma adresez Judecatoriei care a emis sentinta.
Ma puteti sfatui de unde sa incep acest demers, ca sa obtin numarul sentintei si data cand a fost emisa (anul il stiu)?
Va multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta.
In 1974 mama mea a cumparat o casa impreuna cu terenul aferent. Potrivit art. 30, al.2 din Legea Sistematizarii o parte din teren a trecut in posesia Statului Roman. Aceasta stare de fapt se pastreaza si acum, conform Extrasului CF de informare. De asemenea , nu exista plan cadastral pentru lotul respectiv.
In prezent mama este in intretinerea mea, eu fiind numit tutore prin Hotarare Judecatoresca definitiva. Ne-ar fi de mare folos pentru intretinerea mamei daca am putea vinde partea de proprietate care ii apartine mamei. Cum putem face acest lucru fara cheltuieli prea mari din partea noastra? Are Statul Roman, prin Primarie, drept de preemptiune asupra terenului si casei aflate in proprietatea mamei?
Va multumesc.
Imi cer scuze ca revin, dar din raspunsul dumneavoastra se naste, pentru mine, o alta intrebare. Ultima.Sper.
Pana la terminarea legalizarii Hotararii primei instante care este situatia juridica a mamei mele, este pusa sub interdictie, sau nu?
Va multumesc inca o data.
Am cerut punerea sub interdictie si tutela pt. mama mea, care este bolnava de alzheimer. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat punerea sub interdictie si a dispus ca numirea tutorelui sa fie facuta de Autoritatea Tutelara sector 3. Autoritatea Tutelara a facut apel, cerand modificarea in parte a sentintei date in prima instanta in sensul numirii de catre instanta a tutorelui.
Tribunalul Bucuresti a judecat apelul si a decis prin Hotarare definitiva tutorele in persoana mea, indicand mentinerea interdictiei dispusa de Judecatoria Sector 3. Pentru instituirea tutelei Autoritatea Tutelara sector 3 imi cere copii legalizate dupa ambele sentinte.
Intrebarea mea este daca e normal ca atunci cand exista o Hotarare definitiva emisa de o Instanta superioara sa consideri ca definitiva si Hotararea primei instante care in fapt a fost contestata chiar de catre Autoritatea Tutelara sector 3?
Va multumesc.