avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1603 soluții astăzi
Forum Activitate vladislav05

Activitate vladislav05

Răspuns la discuția Drept de folosinta exclusiva
Buna ziua,

Am inteles.
Eu ma gandeam mai mult daca spre exemplu acest drept de folosinta exclusiva se va vinde cu apartamentul si apare in contractul de vanzare cumparare cum se poate anula. Imi doresc sa fiu pregatit in cazul in care vreun vecin vrea sa conteste.
Intreb in ideea in care se va nota in contractul de vanzare cumpare cu aceasta mentiune (de folosinta exclusiva) in pentru pod si as vrea sa stiu cum se defineste acest drept.
Si care este diferenta fata de proprietate?
Cine plateste impozit pe acel spatiu?
Sau mai bine zis cine este proprietar pe acel spatiu?
Am mai vazut acest lucru aplicat la locurile de parcare. Exact cu acelasi text.

Multumesc anticipat si o zi frumoasa!
Drept de folosinta exclusiva

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care as dori sa cumpar un apartament intr-un bloc cu 2 etaje si pod.
Podul din ce am inteles este in drept de folosinta exclusiva. Asa va aparea in contractul de vanzare cumparare.
Intrarea in pod se face din apartament, nu din scara blocului. Cei de la parter ar avea drept de folosinta exclusiva gradina din fata apartamentului.
Intrebarea mea este ce inseamna acest drept?
Mai exact cum se poate strica si ce acte ar trebui sa existe sa valideze aceasta folosinta exclusiva?
Podul este amenajat ca si spatiu de depozitare si o baie.

Multumesc anticipat si o zi frumoasa!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Salutare,
In concluzie va trebui sa platesc acele costuri daca voi pleca?
Multumesc frumos de ajutor!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Problema este ca in actul aditional scrie cheltuieli de scolarizare, care scolarizare nu a existat iar suma prevazuta acolo este egala cu cheltuielie de diurna, transport si de cazare. Posibil sa existe ceva contract intre cele 2 companii dar nu cred ca are vreo importanta pentru situatia actuala. Pe langa aceasta unii colegi au fost la fel ca mine, dar nu au primit clauza. De asta nu inteleg. De ce trebuie eu sa platesc, desi am fost mai multi dar nu avem toti actul aditional. Sunt alti colegi care au clauza, dar au fost si la un curs specializat. In concluzie daca firma a platit aceste costuri, normale eu trebuie sa le platesc?
Nu exista nici o hartie care sa zica ceva despre vreo abilitate noua obtinuta sau mai stiu eu. Scrie doar cheltuieli de scolarizare si atat.
Multumesc foarte frumos de ajutor!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Da, am semnat, dar acel training sau scolarizare nu a existat. Am fost acolo si am stat langa un coleg. Simplu. Asta nu stiu. Daca a sta langa cineva in Germania se considera a fi training, avand in vedere ca nu am primit nici o hartie la mana sau ceva folositor.
Multumesc!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Buna ziua,
Un act aditional semnat exista, dar acea formare profesionala scrisa in act, nu a existat.
A fost ceva gen "learning by doing" si atat. Nici o matrice de specializare, nici o diploma sau vreo hartie.
Nu stiu exact ce inseamna legal formare profesionala. Actul exista, este semnat dar nu consider ca daca mergi In Germania si sa stai langa o persoana este formare profesionala.
Multumesc frumos inca o data!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Multumesc frumos de raspuns. In concluzie, daca nu am nici o diploma sau alt atestat pot fi in regula. Am inteles corect?
Multumesc frumos pentru ajutor!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Multumesc inca o data pentru raspuns.
Pe clauza scrie scolarizare profesionala dar nu am nici o diploma. Sa inteleg ca nu ar trebui sa imi fac griji? Ca nu am primit nici o scolariza sau ceva, doar am fost in delegatie.
Avand in vedere ca eu nu am semnat nici o foaie de prezenta sau program de curs sau altceva nu ar trebui sa fie considerata scolarizare. Mie mi sa nu fie ceva de gen plata de la compania din Romania catre compania mama ca plata pentru scolarizare, dar revin la ideea initiala ca eu nu am nici o diploma sau sa fi fost langa un trainer.
Multumesc frumos inca o data! O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Clauza profesionala
Salutare,
Multumesc frumos pentru raspuns.
Problema care nu o inteleg este ca eu efectiv nu am beneficiat de nici o formare profesionala. Cheltuielile din clauza sunt cheltuielile cu diurna si cazarea, lucru care am inteles ca este obligatia companiei sa plateasca. Pe langa asta eu nu am fost langa un trainer sau ceva, nu am dat nici un test, pur si simplu am fost acolo si am lucrat. Principala tema este, unde este granita intre formare profesionala si delegatie normala? Din punctul meu de vedere, daca am stat ceva timp in Germania langa o persoana, nu inseamna ca am efectuat un training. Nu am specializare sau mai stiu eu ce.
Multumesc frumos si o zi frumoasa!
Buna ziua,
Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am beneficiat de un asa zis training. Am semnat o clauza pt. o suma de 5600 euro. Suma este reprezentata doar de costurile de cazare si diurna. Problema este ca eu vreau sa imi dau demisia dar am aceasta clauza. Tin sa precizez ca nu am avut vreun training sau ceva. Am stat lângă o persoană care lucrează in companie si l-am ajutat. Ce sanse sunt sa fiu pus sa plătesc restul sumei? Cum pot ei dovedi acest training atât timp cat nu am nici o diploma. Durata a fost de 3 luni.
Mulțumesc frumos și o zi frumoasa!